Firea nu mai crede în relația dintre Dragnea și Grindeanu. Primarul scoate o carte nouă în meciul cu primul ministru: o femeie premier

Firea nu mai crede în relația dintre Dragnea și Grindeanu. Primarul scoate o carte nouă în meciul cu primul ministru: o femeie premier
Publicat: 12/06/2017, 09:29

Firea a participat sâmbătă seara la România Tv, unde a precizat că actualul premier, Sorin Grindeanu, nu a mai participat de câteva luni la ședințele de partid și că relația dintre acesta și liderul PSD Liviu Dragnea s-a „răcit”.

„La început (Sorin Grindeanu, nr.) a înțeles rolul său – anume că reprezintă o funcție numită. A înțeles că trebuie să aibă o relație puternică cu coaliția, cu Liviu Dragnea și domnul Tăriceanu. Ulterior, a fost un moment, un declic, nu a mai simțit această nevoie. Probabil a umplut golul lăsat de consultarea cu domnii Dragnea și Tăriceanu cu altceva. Rămâne să aflăm ce e acel altceva”, a spus Firea.

„Noi (colegii de partid, n.r) îi asiguram, cum se spune neacademic, spatele politic (…) În momentul în care nu a mai considerat util spatele – metaforic vorbind – politic, înseamnă că are un alt spate poate”, a adăugat Firea.

Întrebată dacă șeful statului, Klaus Iohannis, este acest „spate” și dacă premierul Grindeanu se duce la Cotroceni și se consultă mai des cu Iohannis decât cu Dragnea, Firea a răspuns: „Sper că nu e așa. Ar fi păcat dacă consideră că e mai util sfatul altcuiva decât cel al colegilor de partid”.

Firea a comentat, totodată, și o presupusă luare de poziție a lui Iohannis privind schimbarea premierului Grindeanu.

„Președintele a fost subtil de această dată și a lăsat o portiță întredeschisă, pentru că a făcut acea afirmație că dacă este ceva serios, cu siguranță vom afla, vom analiza… Cu alte cuvinte, până la urmă, (Iohannis, n.r.) nu exclude faptul că la un moment dat, după finalizarea în maximum 2 săptămâni a acestei evaluări a activității guvernamentale, posibil – eu nu pot acum să afirm și nu pot să anticipez, că oricum nu sunt Mafalda – să se ia o decizie politică în ceea ce privește Guvernul în totalitatea sa, sau în ceea ce privește premierul sau anumiți miniștri. Și atunci, constituțional, președintele țării invită partidele la Palatul Cotroceni, se realizează consultări, majoritatea parlamentară prezintă un nou candidat de prim-ministru, președintele îl acceptă sau nu și, în final, dacă acceptă, depune jurământul și începe activitatea la Palatul Victoria”, a spus Firea, descriind astfel inclusiv scenariul schimbării Guvernului actual în integralitate.

„Nu a exclus (președintele Iohannis, n.r.) în totalitate această posibilitate, dând practic posibilitatea majorității parlamentare să facă o analiză, să ia o decizie politică și să o anunțe pe cale oficială la Palatul Cotroceni”, a adăugat Firea.

Întrebată ce se va întâmpla dacă actualul premier Sorin Grindeanu va face apel la ajutorul lui Iohannis pentru a rămâne în funcție, dacă PSD va decide schimbarea sa, Firea a răspuns: „Nu-mi pot da seama care va fi reacția”.

„Dar colegii noștri învestiți de CExN pentru a ne reprezenta în Guvern au făcut un legământ nescris – pentru că nu le-a dat nimeni o foaie de hârtie să scrie – a fost o înțelegere tacită, o abordare de moralitate. În momentul în care ai o misiune politică, iar partidul consideră că nu-l mai reprezinți suficient de bine, asta nu înseamnă că ne certăm, că ne despărțim, dar pe acea componentă poate este de preferat un alt coleg. E moral să accepți acea decizie fără resentimente, nu să te duci să ceri > și să ceri sprijinul în altă parte”, a subliniat Firea.

Ea a mai spus că i-a transmis liderului PSD Liviu Dragnea nemulțumirile și problemele pe care le are în relația cu Guvernul, enumerând 5 domenii: Transporturi, Apărare, Ape și Păduri, Energie și Cultură.

Firea fost întrebată, de asemenea, dacă va accepta o eventuală propunere de a fi premier.

„Nu mi se va propune. Și domnul Dragnea dorește să duc la bun sfârșit mandatul de primar. Dacă mi se va propune, nu voi accepta. Avem foarte mulți colegi capabili, profesioniști, onești, care pot ocupa această funcție de premier”.

„Eu mi-aș dori să fie tot o doamnă, o femeie prim-ministru. Am mare încredere în capacitatea femeilor de muncă, în loialitatea lor, în modul în care știu să se organizeze, în pragmatismul lor – o femeie din actualul Guvern sau din parlamentarii noștri. Sigur aș colabora foarte bine”, a mai spus Firea.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
'Şi corpul cedează'. Ce s-a întâmplat cu Loredana Groza, după ce a luat COVID: 'Dragii...
FOTO. Gimnasta Larisa Iordache, imagini senzuale! Cum își expune trupul celebra campioană
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine e predispus la...
A mințit sau nu Bianca Drăgușanu? De câte ori a bătut-o, de fapt, Alex Bodi...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscop SPECIAL! Se anunţă câştiguri COLOSALE pentru aceşti nativi
România va începe adminstarea dozei trei de vaccin COVID-19. Ce grupe de persoane vor avea...
Top 7 mașini cu 7 locuri: Confortabile, fiabile și economice
BANCUL ZILEI – Femeile apetisante și admiratorii exigenți
Cât ține imunitatea dată de vaccinul împotriva COVID? Rezultatele unui nou studiu efectuat în România
'Şi corpul cedează'. Ce s-a întâmplat cu Loredana Groza, după ce a luat COVID: 'Dragii...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Beneficii Poșta Română. Toți poștașii și angajații au aceste drepturi
În TOMIS III, ca-n FILMELE de ACȚIUNE: Un bărbat a MURIT după ce a ALERGAT...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului: A fost găsită moartă
VINE ZĂPADA în România! Anunțul făcut în direct de ANM: "Așteptăm să se depună un...
Poza care îl DĂRÂMĂ pe Dragnea. Întâlnirea secretă despre care nu scoate un cuvânt. Ponta...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...