VIDEO | Firea: Programele de încurajare a familiilor, a cuplurilor infertile pentru a avea un copil vor fi implementate la nivel național

Publicat: 26/11/2021, 21:44
Actualizat: 27/11/2021, 09:34

Ministrul Familiei și Tineretului, Gabriela Firea, a declarat vineri la Antena 3, că ministerul pe care il va conduce în noul Guvern PSD-PNL-UDMR va avea menirea să crească natalitatea prin implementarea unor programe de susținere al cuplurilor infertile la nivel național. De asemenea ea spune că ca tinerii vor fi susținuți prin programe de diverse programe să participe la viața comunității, astfel încât să nu mai fie tentați să plece în străinătate.

„Dacă nu a funcţionat bine 30 de ani acest domeniu de sprijinire a familiilor, a tinerilor, înseamnă că trebuia să se întâmple ceva şi trebuia să mergem şi noi pe exemplul altor state care au pus pe primul loc în cadrul unui minister principal familia şi tinerii. Putea să fie ca până acum, dar nu a fost foarte bine. Nu cred că un alt premier sau o altă coaliţie de guvernare va renunţa la un minister dedicat familiilor şi tinerilor câtă vreme acesta va produce efecte. Nu este un minister care a fost înfiinţat doar să acorde suplimente financiare sau vouchere, cum i se spune. Asta se putea face şi prim Ministerul Muncii, sau al Tineretului”, a afirmat Gabriela Firea.

Ministrul Familiei spune că cea mai mare realizare a sa va fi creșterea natalității și îmbunătățirea nivelului de trai al tinerilor, în încercarea de a stopa interesul lor în a-și căuta un viitor în străinătate.

„Cred că cea mai mare realizare va fi aceea în care vom obţine din partea tinerilor şi din partea familiilor acele declaraţii că sunt mulţumiţi în ţara noastră, că nu mai sunt tentaţi să plece în afara ţării. Cea mai mare realizare aceasta va fi: să crească natalitatea, dar într-un fel natural şi să scadă numărul celor care pleacă din ţară să muncească pentru a se realiza profesional”, a mai afirmat Firea, întrebată fiind care crede că va fi cea mai mare realizare a sa la acest minister”, a spus Firea.

Gabriela Firea a precizat că va implementa la nivel național programul pe care l-a susținut în vremea în care era primar general al Capitalei, prin care cuplurile infertile sunt sprijinite pentru tratamente de specialitate pentru a putea avea un copil. Ea a afirmat că în urma programului s-au născut în România aproape 500 de copii.

„Cât am fost primar general, am avut proiecte exemplare, apreciate chiar şi la Bruxelles, în ceea ce priveşte sprijinirea familiilor vulnerabile şi nu numai. Foarte mulţi tineri au îndrăznit să îşi întemeieze o familie, foarte mulţi tineri au îndrăznit, în Bucureşti, de asemenea, având condiţii mai bune, să participe la viaţa comunităţii, au fost acele programe de încurajare a familiilor, a cuplurilor infertile – avem aproape 500 de copii care s-au născut în urma acestor programe pe care dorim să le lansăm acum şi la nivel naţional, la ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse”, a mai afirmat ministrul.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani