VIDEO | Florin Cîțu, despre negocierile cu PSD: A fost o primă discuție bună. Am găsit multe lucruri care pot să ne unească

Publicat: 04/11/2021, 20:19
Actualizat: 04/11/2021, 20:25

Premierul interimar, Florin Cîțu, a declarat, că în urma discuțiilor cu PSD au găsit mai multe puncte comune care pot să unească cele două partide pentru a încerca formarea unei majorități cu care să reînceapă programul de guvernare. În cadrul discuției s-a avansat o nouă teorie – PNL și PSD ar avea un premier odată la doi ani.

„Am avut o discuție cu reprezentanții Partidului Social Democrat despre situația în care se află astăzi România și despre soluții. Am vorbit despre proiectele importante pe care deja le avem în programul de guvernare dar și despre alte proiecte care ar putea să intre în programul de guvernare și care sunt importante pentru România și pentru români, în această perioadă”, a declarat Florin Cîțu.

Președintele PNL consideră că discuția pe care a avut-o cu liderii social-democrați a fost una bună, după ce au discutat proiectele și obiectivele prin care să se găsească soluții în a rezolva criza politică.

„A fost o primă discuție bună  în care s-au discutat, așa cum am spus, în special proiecte, obiective și am încercat să găsim soluții la această criză politică. Așa cum știți, Partidul Național Liberal a avut ieri o discuție cu cei de la USR, astăzi am avut o discuție cu cei de la Partidul Social Democrat, vom merge înapoi în partid și vom prezenta concluziile”, a afirmat premierul.

Florin Cîțu a afirmat că a discutat cu Marcel Ciolacu o formulă prin care premierul ar putea fi schimbat odată la doi ani.

 Întrebat dacă cele două partide au ajuns la un numitor comun în ceea ce privește numirea premierului, Florin Cîțu a afirmat: „Așa cum am spus, este prima discuție iar discuțiile despre funcții, în special despre cea de premier (…), au fost câteva discuții, au fost câteva variante, unele chiar interesante, cu un premier care să se schimbe odată la doi ani. Au fost câteva discuții dar nu s-a ajuns la nicio concluzie. V-am spus că nu s-a ajuns la nicio concluzie dar a fost o variantă care a fost pe masă și este interesantă”.

Premierul spune că a identificat mai multe lucruri comune în discuția cu PSD-ul pentru a rezolva crizele cu care se confruntă România la acest moment, însă decizia finală va fi luată în cadrul PNL.

„Eu cred că în această seară am găsit multe lucruri care pot să ne unească. De exemplu, să găsim soluții  pentru situația pe care o vedem astăzi în România, pentru situația de criză. Avem o criză în Sănătate, avem o criză în Energie și pentru acestea avem nevoie de un Guvern, de o guvernare stabilă. Dacă vom reuși, împreună cu cei de la PSD, să facem acest lucru, este ok…

Am spus că  decizia o vom lua în Partidul Național Liberal, nu o luăm noi, aici” a precizat Cîțu.

 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase