Florin Cîțu cere cultelor religioase susținere în campania de vaccinare

Florin Cîțu cere cultelor religioase susținere în campania de vaccinare
Publicat: 12/06/2021, 17:48
Actualizat: 12/06/2021, 17:49

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că nu este îngrijorat de ritmul campaniei de vaccinare anti-COVID. El spune că are o întâlnire cu reprezentanţii cultelor religioase și le va cere susţinere pentru accelerarea campaniei.

„Măsurile de relaxare de la 1 iulie le știm deja. Campania de vaccinare trebuie văzute prin filtrul a ceea ce se întâmplă în România astăzi. Avem tot mai puține persoane infectate, avem mai puține persoane în ATI, deci campania de vaccinare a dat rezultate. Lucrurile merg în direcția bună, nu mă îngrijorează în acest moment. Ați văzut, în iarnă, când m-a îngrijorat ceva, am acționat și am cerut mai multe paturi la ATI.”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a precizat că are o întâlnire cu reprezentanţii cultelor religioase și le va cere „să susţină această campanie de vaccinare”.

„Vaccinarea este singura soluţie de a ieşi din pandemie, de a ne asigura că nu vom avea alt val 4,5,6 sau 7”, a spus Cîțu.

Judeţul Sibiu este pe locul 3 în ţară la vaccinare, „dar trebuie să facem mai mult, să introducem vaccinul în zona rurală. Mă văd cu reprezentanţii cultelor să vedem cum putem face campania să meargă mai departe”, afirmă premierul.

Peste 40.000 de persoane s-au imunizat în ultimele 24 de ore

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) transmite faptul că, față de ultima raportare, încă 41.228 de persoane s-au imunizat împotriva virusului SARS-CoV-2.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început pe 27 decembrie 2020 iar de atunci au fost imunizate 4.531.945 de persoane, dintre aceste, 4,1 milioane având imunitate completă.

În ultimele 24 de ore, 23.870 de persoane au primit cea de-a doza doză de vaccin iar 17.358 au primit prima doză.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase