VIDEO | Florin Cîțu: Vineri va fi OUG pentru măsuri fiscal bugetare, iar săptămâna viitoare Legea plafoanelor

Publicat: 13/12/2021, 20:53
Actualizat: 13/12/2021, 21:10

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat luni că  în cadrul discuțiilor cu partenerii de coaliție au discutat pe „scheletul bugetului”, urmând ca vineri să fie OUG pentru măsuri fiscal bugetare, iar de săptămâna viitoare ar trebui să intre legea plafoanelor. 

Florin Cîțu spune că bugetul pentru anul 2022 ar putea fi aprobat până în 23 decembrie.

„Am discutat pe scheletul bugetului. Înţeleg că vineri va fi OUG pentru măsuri fiscal bugetare, săptămâna viitoare Legea plafoanelor şi, dacă totul merge bine, ar trebui să avem şi un buget aprobat până în 23 decembrie”, a declarat Florin Cîţu.

”Pachetul social, ce s-a discutat în Programul de guvernare, nu se mai rediscută (…) Banii vin de peste tot. Sursa de finanţare este bugetul de stat”, a adăugat Florin Cîţu.

Liderul PNL a precizat că deficitul asumat este 5,84% pe cash şi de ESA 6,10%.

Florin Cîțu a afirmat că investiţiile ar trebui să rămână la 7% și se așteaptă forma finală a bugetului.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că liderii coaliției de guvernare au discutat și s-au înțeles ca la finalul săptămânii să mai existe câteva discuții pe tema bugetului pentru anul 2022. El a precizat că până la finalul anului acest lucru se va întâmpla.

„Din punctul meu de vedere ar trebui să finalizăm anul și cu un buget trecut prin Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu.