Florin Iordache: Ar trebui ca o comisie parlamentară să analizeze înregistrările lui Sebastian Ghiță

Publicat: 04/01/2017, 17:38
Actualizat: 05/01/2017, 09:08

Întrebat despre situația înregistrării fostului președinte al României, Traian Băsescu și a naturii discuției purtate de acesta, Florin Iordache a declarat că „fără îndoială din punctul meu de vedere soluția este tot aici în Parlament. Așa cum apar acele inregistrarti cred că s-ar impune probabil constituirea unei comisii parlamentare care ar putea stabili dacă există anumite probleme sau dacă sunt simple declarații. Dar repet, sediul materiei, sau rezolvarea, sunt tot aici în Parlament. Repet e o soluție. CSM se poate autosesiza în același timp, dacă acest subiect este real. Haideți să analizăm și să luăm cea mai bună soluție”.

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu neagă înregistrarea difuzată de Sebastian Ghiță, dar aceasta este „editată”, afirmând că din punctul său de vedere Dan Voiculescu a fost judecat corect, dar dosarul nu a fost complet investigat.

„(Sebastian Ghiță-n.r.) afirmă gratuit. În primul rând, nu neg înregistrarea. În al doilea rând, este o înregistrare editată în care sunt scoase din context foarte multe lucruri. În al treilea rând, eu spun lucrurile acestea peste tot. Le-am spus într-un fel sau altul și la televiziuni, le spun și în discuții cu oamenii pentru a-i face să înțeleagă că s-a ajuns prea departe cu puterea discreționară a doi oameni, unul de numește Coldea și altul se numește Kovesi”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu, pentru MEDIAFAX.

Ulterior, fostul președinte a menționat pe pagina sa de Facebook că înregistrările au fost făcute în cadrul unor discuții private în ultimele luni ale anului 2016 și că nu s-a întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan. „Implicit, nici nu am discutat cu domnia sa dosarul Voiculescu. Afirmațiile mele sunt legate de informații primite de la structurile specializate și nu de la procurori sau judecători, cu care nu am discutat niciodată dosarul ICA (Voiculescu). Încă înainte de terminarea mandatului și, în mod deosebit, după terminarea acestuia, am vorbit frecvent în spațiul public, dar și în întâlniri private, exemplificând ceea ce eu consideram a fi abuzuri cu elemente din dosare pe care le cunoșteam. În același timp, am vorbit, ori de câte ori am avut ocazia, despre nevoia punerii sub control real de către Parlament a activității serviciilor de informații, și, în mod deosebit, a SRI”, a mai scris Traian Băsescu.

Sebastian Ghiță a prezentat o înregistrare în care interlocutor este fostul președinte Traian Băsescu care spune că știe cum a fost condamnat Dan Voiculescu și cum era aranjată mutarea Cameliei Bogdan în locul magistratului Mustață.

Discuție Interlocutor – Traian Băsescu

„Și aveți înregistrări cu toți?

Coldea, doamna Kovesi, judecătoarea Camelia Bogdan. Bă, da’ să vezi conversația când îmi spuneau că îl luăm pe Mustață din complet. Da? Hai băieți să-l aruncăm în aer! Vreți să-mi distrugeți familia?

Ce stat este ăsta, domnule președinte?

Băsescu: Eu v-am spus de câteva ori, stat mafiot, na, eu știu ce spun.

Probleme cu dosarul Voiculescu?

Băsescu: Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnarea, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea mâine îl luăm pe Mustață și intră Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau am vorbit cu Camelia Bogdan și a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece. Pe urma trage concluziile Coldea, știi. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii.

Sunteți supărat pe ei.

Băsescu: Bogdan este, a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de-un an este schimbat și la ultimul termen a intrat Camelia Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te știu cine ești!””

Sebastian Ghiță a declarat că „sunt multe persoane cărora în acești 10 ani li s-au făcut mari nedreptăți. Cazurile pe care le cunosc îndeaproape cu amănunte și știu cât de nedrept, incorect au fost aranjate și măsluite sunt cel al lui Adrian Năstase, al lui Șereș, felul în care lui Geoană i s-au furat alegerile, felul în care au fost păcăliți milioane de români la suspendarea lui Băsescu, felul în care a fost deturnată voința Monei Pivniceru la numirea lui Kovesi, cazul lui Voiculescu cu Camelia Bogdan și judecatorul Mustață, felul in care s-a măsluit dosarul Voiculescu-Bendei, felul în care s-a arajat dosarul Sârbu pe adresa secretă a lui Florian Coldea”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Mare surpriză la Survivor All Stars. A plecat acasă un mare favorit
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu