Fost premier al României, despre Guvernul Tudose: Am văzut o politică brutală, schimbată radical față de Guvernul anterior

Fost premier al României, despre Guvernul Tudose: Am văzut o politică brutală, schimbată radical față de Guvernul anterior
Publicat: 30/06/2017, 13:49
Actualizat: 05/06/2018, 17:54

Emil Boc a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că a observat o politică schimbată radical față de Guvernul anterior, în ceea ce privește politica de impozitare pentru firme, taxa de solidaritate, lucruri despre care nu s-a vorbit până acum.

„Mă îngrijorează atitudinea Guvernului Tudose față de investitori, locuri de muncă și taxe. Privesc cu mare îngrijorare această abordare a Guvernului de a trata brutal, fără pregătire și predictibilitate, politica de susținere a mediului de afaceri și a investițiilor. Înainte de a investi ceva, trebuie să produci. Și aici am o îngrijorare a faptului că se intervine brutal, fără o pregătire prealabilă în ceea ce privește susținerea investițiilor și mediului de afaceri pentru a putea susține creșterea economică a țării. Am văzut o politică brutală, schimbată radical față de Guvernul anterior, politica de impozitare pentru firme, taxa de solidaritate, lucruri despre care nu s-a vorbit până în acest moment”, a spus Boc.

Acesta a subliniat că, în perioada cât a fost șef al Guvernului, cei de la Ministerul Finanțelor au încercat să îi pună pe masă taxe suplimentare pentru mediul de afaceri sau creșterea poverii fiscale pentru firme și taxa de solidaritate, dar a refuzat.

„Cei de la Finanțe încearcă să promoveze astfel de măsuri și să își găsească guvernanții care să mai pună o piedică dezvoltării mediului de afaceri. În cazul nostru nu a fost posibil, pentru că am pus în față producerea de prosperitate, investiții și locuri de muncă, deoarece am considerat că fără acestea nu poți să ajungi la creștere economică, să compatibilizezi nivelul de competitivitate cu cel din UE”, a afirmat Emil Boc.