Fostul premier Mihai Tudose, despre alegerile locale și criza coronavirusului: ”Ne-am înecat la mal şi de data asta. Guvernul şi-a pus capac propriilor bâjbâieli amatoriste”

Redactor:
Cristian Lisandru
Fostul premier Mihai Tudose, despre alegerile locale și criza coronavirusului: ”Ne-am înecat la mal şi de data asta. Guvernul şi-a pus capac propriilor bâjbâieli amatoriste”

Fostul premier Mihai Tudose, europarlamentar PSD, se întreabă – nu neapărat retoric – cum reușesc alte țări să gestioneze criza coronavirusului, iar în România se înregistrează din ce în ce mai multe infecții și, din nefericire, un număr crescut de decese.

Mihai Tudose scrie pe pagina de socializare a Partidului Social Democrat că Ungaria, Polonia sau Grecia – țări care au jumătate din populația României – reușesc să țină piept crizei medicale induse de noul coronavirus, înregistrând mult mai puține cazuri de infecție cu COVID-19 și un număr mult mai redus de decese.

”Şi asta în condiţiile în care grecii se încăpăţânează şi reuşesc să primească turişti străini, salvând ce se mai poate salva din acest sezon estival. Iar Ungaria şi Bulgaria sunt ţări de tranzit rutier intens în perioada asta. Dar Polonia, cu o populaţie dublă faţă de a României, cum poate să aibă mai puţini infectaţi şi morţi decât noi?”

Mihai Tudose

”Cum reuşeşte Ungaria să aibă, la o populaţie pe jumătate cât România, de aproape 12 ori mai puţine cazuri de Covid-19 şi un sfert din decesele înregistrate la noi? Cum poate Bulgaria, care are tot cam jumătate din locuitorii României, să aibă de 4 ori mai puţini diagnosticaţi şi de 6 ori mai puţini morţi de coronavirus? Dar Grecia, tot cu jumătate din populaţia noastră, cum poate avea de 11 ori mai puţini bolnavi şi decedaţi?”, întreabă europarlamentarul PSD Mihai Tudose în mediul online.

Mihai Tudose: ”Îi sare românului muștarul când vede că e luat de prost în halul ăsta…”

Fostul premier al României trage și concluzia conform căreia totul se rezumă la un eșec de proporții și, cu toții, ”ne-am înecat la mal”. Există ”vid legislativ”, ”lipsă de competență și credibilitate”, iar guvernul Orban ”strălucește” doar prin ”bâjbâieli amatoriste”.

În momente în care accentul ar trebui să fie pus pe starea de sănătate a populației, PNL și USR-PLUS nu fac altceva decât ”să împartă primăriile de sector din Bucureşti şi să racoleze candidaţi”.

”Ne-am înecat la mal şi de data asta. În primul rând, din cauza momentelor de vid legislativ, prin care Guvernul şi-a pus capac propriilor bâjbâieli amatoriste. Lipsa de competenţă şi credibilitate a autorităţilor a lăsat loc dezinformării masive, la care s-au înghesuit să pună umărul idioţii utili şi jefuitorii de cadavre. Într-o situaţie care se degradează dramatic de la o zi la alta, grija PNL şi USR-Plus e să împartă primăriile de sector din Bucureşti şi să racoleze candidaţi pentru localele de la Paştele cailor. Situaţia de la Iaşi va intra în antologia umorului negru al acestei perioade”, continuă Mihai Tudose.

”Mor oamenii cu zile, dar puritanii politicii româneşti se bat pe transferuri îmbibate de principii: PNL şi-a găsit candidat la primărie un pesedist, iar USR Plus şi-a stabilit candidat la Consiliul Judeţean un liberal. Asta da primenire, asta da alternativă! „O altfel de politică”, de-i sare românului muştarul, când vede că e luat de prost în halul ăsta, iar grijile lui cele mai apăsătoare – boala şi sărăcia – sunt ultimele preocupări ale găştilor de lupi moralişti ce se înghesuie la ciolan!”

Mihai Tudose

”Ce-ați făcut cu Institutul Cantacuzino?”

Mihai Tudose consideră că acest ”alt fel de politică” la care recurge guvernarea liberală nu este altceva decât un ”păgânism guvernamental”, iar textul său se încheie cu o altă întrebare la care ar trebui să răspundă cei care gestionează, acum, această criză medicală.

”Ca Prim-ministru, am salvat de la închidere și hăcuire imobiliară Institutul Cantacuzino… Ce ați făcut cu el? Ce sume și ce ”eforturi” a investit Guvernul acum în astea 5 (cinci) luni de pandemie? Că eu zic că ne cam era de folos… Dar… ”un alt fel de politică”… Să ne ajute Dumnezeu… căci cu ,,păgânii” guvernamentali ne-am cam lămurit…”, încheie Mihai Tudose mesajul postat pe pagina de Facebook a PSD.

Ce mesaj a primit Firea, pe o coală A4, după ce a pierdut Capitala! S-a...
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: "SARACILOR!” Continuarea e halucinanta
Cel mai tânăr primar din România! INCREDIBIL ce vârstă are
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Victorii ULUITOARE pentru PNL! Anunțul de ultimă oră din această dimineață
Rezultate finale EXIT-POLL ALEGERI LOCALE 2020. Ora 22.30 CURS/Avangarde: Nicuşor Dan 47,8%, Gabriela Firea 38,2...
O bacterie „mâncătoare de creier”, descoperită în rezerva publică de apă din Texas. Avertismentul autorităților
Ce mesaj a primit Firea, pe o coală A4, după ce a pierdut Capitala! S-a...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: "SARACILOR!” Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
ȘOC la casele de schimb valutar! Euro a luat-o razna după alegeri
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide