Gabriel Oprea revenire viața politică UNPR 23 iunie 2018

Publicat: 30/06/2018, 06:35

Oprea s-a retras din politică acum doi ani de zile, în urma scandalului morții polițistului Bogdan Gigină.

„Am decis să revin ÎN POLITICA MARE. Obiectivele noastre sunt să avem reprezentați în Parlamentul European și să avem un cuvânt de spus la alegerile prezidențiale. Vom susține cel mai bun candidat.În urmă cu doi ani, UNPR s-a aflat în fața unui moment dificil. Eu m-am confruntat cu o situație foarte grea pe care o cunoașteți și care a condus la decizia mea de a demisiona din funcția de președinte pentru a da partidului o șansă în plus în plină campanie electorală. Nu a fost o decizie ușoară, dar am făcut-o pentru a nu permite ca discuțiile și contextul creat în jurul meu să afecteze imaginea partidului,” a declarat Oprea în conferința de presă.

„Am decis să mă pun la dispoziția Justiției. Onoarea a fost mereu cel mai important reper din viața mea. Sigur că în această perioadă am aflat că în politica din România nu mai este nevoie de onoare și am înțeles că onoarea politică este considerată NAIVITATE. Cu toate că România are nevoie din ce în ce mai mult de onoare”, este de părere Oprea.

„După o perioadă tulbure, prin care a trecut partidul de la începutul anului 2016, după o serie de evenimente nefericite, care au creat un context nefavorabil pentru UNPR, iată că astăzi putem spune cu încredere că suntem pregătiți să revenim în politica de vârf, unde vedem că este nevoie de noi,” a explicat Gabriel Oprea. „E clar că România re nevoie de altceva. UNPR poate să ofere ceea ce a promis încă de la înființare: apărarea interesului României – în afară și echilibrul social, politic și economic – în interior.”

Susținători UNPR 23 iunie 2018

Susținători UNPR 23 iunie 2018

Susținători UNPR 23 iunie 2018

Susținători UNPR 23 iunie 2018

Susținătorii UNPR veniți să aplaude renașterea partidului. (Mediafax Foto)

În seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19,00, agentul de Poliție Bogdan Gigina a fost implicat într-un accident de circulație în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrala, consecință a unui traumatism cranio-cerebral și facial cu fractură craniană, leziuni care i-au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, Bogdan Gigina făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire a fostului ministru Gabriel Oprea.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase