Gabriela FIREA: 70% dintre bucureșteni spun că mandatul meu de primar a fost mai bun ca actualul

Publicat: 12/03/2024, 09:00

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a fost invitată în ediția de luni seara a emisiunii „Sinteza Zilei”, la Antena3.

Întrebată de Mihai Gâdea despre declarațiile lui Lucian Romașcanu referitoare la faptul că fiecare partid din coaliție ar urma să meargă cu un candidat propriu la Primăria Capitalei, Firea a declarat că este de acord cu această idee.

Aceasta a adăugat că nu își dorește să candideze la Primăria Capitalei dintr-un soi de orgoliu personal, ci pentru că, spune ea, bucureștenii sunt nemulțumiți de actualul edil, Nicușor Dan.

„Din punctul meu de vedere, este decizia cea mai corectă și care arată respect față de bucureșteni. Așa cum știți, alegerile locale sunt încărcate cu o doză mare de subiectivism și persoana contează foarte mult, contează, e adevărat, și echipa politică din care provii, pentru că orice primar are nevoie de o majoritate în Consiliul General, dar se pune foarte mult accent pe persoană, pe personalitatea candidatului care va intra în cursa electorală.

Așa cum știți, în absolut toate orașele mari sau mici, în comune, până la Capitală, gospodarul acelei localități sau acelei aglomerări urbane este direct opțiunea electoratului, ca persoană și bineînțeles că în planul următor este urmărită legătura acelei persoane cu o posibilă formațiune politică sau alianțe de partide politice, tocmai pentru a sigura o stabilitate în ceea ce privește actul administrativ. Eu sper să fie o decizie luată, nu doar o variantă discutată în această seară. Am urmărit ce a declarat colegul nostru, purtătorul de cuvânt, senatorul Lucian Romașcanu. Aș vrea să se mențină ceea ce s-a discutat în această seară și opțiunea să devină decizie.

Repet, nu pentru mine, nu din ambiția mea, ci din respect față de cetățeni, pentru că 70% dintre bucureșteni spun că sunt nemulțumiți de mandatul actualului primar general și tot 70% dintre bucureștenii chestionați au afirmat că mandatul meu de primar general, împreună cu echipa social-democrată de consilieri generali a fost mai bun, un mandat cu mai multe proiecte realizate în Capitală decât actualul”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Cel mai bun sondaj este dialogul cu cetățenii

Întrebată despre sondajele de opinie apărute în ultimele zile, în care este situată sub Nicușor Dan în intențiile de vot, Gabriela Firea spune că aceste sondaje nu sunt atât de relevante, pentru că nu ajung la toți cei cu drept de vot în Capitală.

„Cel mai bun sondaj este dialogul cu cetățenii. Să nu uităm că în noaptea alegerilor am avut un exit-poll care arăta că am pierdut alegerile cu 10 puncte diferență față de dl. Dan, acele 10 puncte care nu s-au dovedit în realitate după numărătoarea voturilor și după toate furturile pe care le-am văzut, inclusiv la dvs. în emisiune, diferența a fost mult mai mică, de 4% și totuși, pentru un exit-poll este impardonabil să fie o diferență atât de mare. Eu nu pun niciun fel de bază în sondajele din aceste zile, nu au niciun fel de relevanță, pentru că ele nu fac decât să fie subiectul unor negocieri de ultim moment.

Există o așteptare foarte mare ca eu să candidez și vă spun și de ce. Ce îmi spun oamenii, pentru că am fost principalul opozant al actualului primar general și nu doar că am făcut opoziție de dragul opoziției și am venit întotdeauna cu argumente și cu soluții. Un milliard de euro atragere de fonduri europene de către mine și echipa mea sunt bani care și acum se folosesc în București. Nu s-a mai obținut nici măcar un euro fonduri europene, la fel cum nu s-au reabilitat rețelele de termoficare și nu s-a mai construit nimic”, a răspuns ea.

„Eu am fost anunțată candidat cert de anul trecut”

Fostul edil mai spune că premierul Marcel Ciolacu i-a anunțat în repetate rânduri candidatura din partea PSD și spune că acum rămâne de văzut dacă PNL va decide în continuare să meargă cu un candidat propriu sau nu.

„Eu am fost anunțată candidat cert de anul trecut în mai multe conferințe județene, de către însuși președintele partidului, dl. prim-ministru Marcel Ciolacu. De atunci și până acum nu au existat altfel de abordări. Dacă situația s-a schimbat, cred că în primul rând ar trebui să avem o discuție sinceră în interiorul partidului și nu a existat o astfel de situație în care să fiu invitată la discuții, la negocieri și să se schimbe opțiunea. Mai mult decât atât, chiar și dvs. ați difuzat, dl. primar Daniel Băluță a afirmat cu subiect și predicat, chiar aflându-se lângă dl. premier Marcel Ciolacu, la un eveniment, că nu dorește să candideze la Primăria Capitalei și dorește să-și continue proiectele de la Sectorul 4, de care este foarte legat și personal, și profesional. Ne rămâne acum de discutat dacă Partidul Național Liberal va insista în cadrul negocierilor din coaliție, ca propriul candidat, președintele PNL București, dl. Burduja, să devină candidatul comun”, a mai spus Gabriela Firea.

Sursă imagine: MEDIAFAX FOTO

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului