Gabriela Firea, împrumuturile galopante și ”guvernarea pe datorie”: ”În loc să se gândească la țară și la binele oamenilor, Iohannis și liderii Dreptei se bat ca chiorii pentru ciolan și pentru funcții”

Gabriela Firea, împrumuturile galopante și ”guvernarea pe datorie”: ”În loc să se gândească la țară și la binele oamenilor, Iohannis și liderii Dreptei se bat ca chiorii pentru ciolan și pentru funcții”
Gabriela Firea, împrumuturile galopante și ”guvernarea pe datorie”: ” În loc să se gândească la țară și la binele oamenilor, Iohannis și liderii Dreptei se bat ca chiorii pentru ciolan și pentru funcții”
Publicat: 17/12/2020, 11:27
Actualizat: 17/12/2020, 11:28

Gabriela Firea îndreaptă, din nou, un deget acuzator către liberali, considerând că se poate face o nedorită paralelă cu ”guvernarea dezastruoasă” a CDR din anii `90.

Atunci, scrie Gabriela Firea pe pagina sa de socializare, România a trecut printre-o perioadă de criză acută, existând o inflație uriașă, o devalorizare constantă a monedei naționale și o sărăcire ”accelerată” a populației. Guvernul liberal, în anul 2020, a reușit ”performanța” ca datoria publică să atingă nu mai puțin de 44% din PIB, constată Firea, iar ”PNL” – în ultimă instanță – ”a guvernat pe datorie”. 

”România riscă să retrăiască blestemul guvernării dezastruoase a CDR din anii 90, cu inflație uriașă, devalorizare abruptă a monedei naționale, sărăcire accelerată a populației. Despre datoria publică – noi recorduri nefaste. Pentru România este imperativ să aibă cât mai repede un guvern cât mai competent posibil. Datoria publică a ajuns la niveluri critice și în scurt timp robinetul împrumuturilor galopante va începe să se închidă. Datoria publică a atins 44% din PIB – un salt gigantic de aproape 10 puncte procentuale față de nivelul la care a lăsat-o PSD anul trecut”, avertizează Gabriela Firea în mediul online.

”Practic, PNL a guvernat pe datorie, n-a fost capabil să facă economia să funcționeze și să genereze venituri. Până la finalul anului se va atinge pragul de 45% pondere în PIB a datoriei publice și următorul ministru al Finanțelor este obligat să prezinte un raport justificativ și propuneri pentru menținerea datoriei la un nivel sustenabil”

Gabriela Firea

Gabriela Firea: ”Singura soluție logică este o guvernare de uniune națională”

În continuarea mesajul postat, Gabriela Firea este de părere că singura soluție care ar putea salva România din această criză rămâne ”o guvernare de uniune națională”.

Este o luptă permanentă ”pentru ciolan și pentru funcții” în rândurile Dreptei pe care o susține președintele Klaus Iohannis, susține Gabriela Firea, iar țara ”și binele oamenilor” sunt trecut în plan secund.

”În scurt timp se strânge robinetul împrumuturile excesive. În loc să se gândească la țară și la binele oamenilor, Iohannis și liderii Dreptei se bat ca chiorii pentru ciolan și pentru functii. Singura soluție logică, normală, legitimă, capabilă să gestioneze eficient crizele multiple cu care ne confruntăm este o guvernare de uniune națională, condusă de profesorul Rafila.

PSD este singurul partid politic dispus să lase orgoliile politice deoparte si sa colaboreze cu celelalte forte politice, pentru ca tara să fie guvernată bine, în cel mai scurt timp”, mai scrie Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun