Gândurile lui Cristoiu. Topul politicienilor: Cum a reușit Dragnea să răstoarne un succes diplomatic

Top 5 politicienii săptămânii:

Locul 5- Liviu Dragnea, președintele PSD, președintele Camerei Deputaților

„Pe locul cinci nu putea să se afle decât Liviu Dragnea pentru că o să vă spun ceva la care nu am scris încă și n-a fost sesizat, e pe locul cinci, dar după părerea mea trebuie să-l punem cu minus, domnul Liviu Dragnea, din următorul motiv. Puțină lume știe că noi acum avem o problemă și anume la începutul lui iunie se alege membrul nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. Și noi suntem la dispută cu estonienii. Povestea cu acea ambasadă care ba se mută, ba nu se mută ne-a adus nouă mari pagube în bătălia cu estonienii, deci e vorba de bătălia la nivel de ONU, pentru că la nivel de ONU nu contează americanii, contează numărul de voturi. Între timp, am înțeles, și vă dau și ca știre din surse, că Ministerul de Externe reușise să răstoarne, adică era chiar în favoarea noastră…Deodată, domnul Liviu Dragnea se întâlnește cu ambasadorul palestinian, că se întâlnește nu e nicio problemă, că ambasadorul spune că n-are de gând să mute, că așa i-a spus Dragnea, dar nu înțeleg de ce Dragnea a venit după asta și a spus că ambasadorul minte. Deci ați înțeles, deci domnul Dragnea probabil că fără să vrea, sfătuit de niște băieți de acolo, a făcut un gest care iar a stricat ploile noastre. (…) Noi am reușit, noi, băieții noștri, să ia bob cu bob și în bătălia cu Estonia, noi avem o bătălie. Sunt doi concurenți, România și Estonia. Un timp după povestea cu ambasada estonienii trecuseră pe primul loc, da? și atunci, noi reușisem în ultimul timp, mai ales că am împins în plan secund povestea cu ambasada, nu se mai discuta, iar i-am luat la rând, știți cum e, Qatar, toate alea, țările arabe. Și a zis bine, mă, votăm cu voi. Între timp ce l-a apucat pe Dragnea să se întâlnească cu ambasadorul palestinian că putea să se întâlnească după 8 iunie sau când dracului o fi data aia? Și atunci a creat din nou o răsturnare, asta e știrea pe care o dau eu”, a dezvăluit Ion Cristoiu.

Locul 4- Traian Băsescu, senator PMP, fost președinte al României

„Pe locul patru e Traian Băsescu care a administrat bine până acum acea lovitură dată de băieți, nu știu în perioada următoare, a ținut sub control, a evitat amploarea scandalului, se vede că e hârșâit în politică, că dacă el făcea mare gălăgie și el, atunci lua amploare, dar, repet, are acest examen care este Curtea de Apel unde se vor întâmpla două lucruri. Dincolo de decizie, ascultați ce spun, dincolo de decizie care poate fi favorabilă sau nefavorabilă, notele alea ajung în opinia publică, ajung în dosar. Ăla este momentul, poate să fie devastator. Dacă dau notele acelea, dacă sunt, da, și în care studentul, zic, nu știu, așa zic ei, studentul zice că colegul meu ascultă Europa Liberă și trebuie arestat s-a terminat. Deci, atenție previziunea mea, nu contează decizia. Contează ce-a scris în notele alea, repet, potrivit acuzațiilor aduse de CNSAS cam așa ar trebui să fie. Deocamdată ele nu au fost date publicității. Dar poate să nu fie date dacă se retrage”, a afirmat Ion Cristoiu.

Locul 3- Viorica Dăncilă, prim-ministrul României

„Pe locul trei este Viorica Dăncilă care n-am înțeles de ce umblă și ea prin țară separat de PSD, am impresia că și foarte multe din acțiunile împotriva ei sunt puse la cale de PSD. Dar adâncește, chiar n-am înțeles. Sigur, ea e în prim-plan, dar dacă tot e în ceartă nu înțeleg… dumneavoastră înțelegeți de ce face turneele astea? Păi fiecare acoperire aduce un nou scandal și o adâncire a imaginii ghilimele, de proastă. Încă o dată, e o imagine, e foarte greu să lupți cu ea. E o imagine dezastruoasă pentru un om politic. Domnișoară, pe scaunul ăsta al PSD au fost Adrian Năstase, nu știu, Ponta, da, de premier. Păi, nu, putem să spunem orice despre Năstase, că era încrezut, dar nu că era prost. Încă o dată, dumneavoastră nu știți că în România te omoară ridicolul. Imaginea pe care și-a creat-o pe drept sau pe nedrept, e terminată, e terminată. Când deja imaginea publică este că faci gafe, că ești împiedicată. Da, nu mai ai cum, numai, nu știu, dacă inventează zborul pe planeta Venus”, a susținut Ion Cristoiu.

Locul 2- Klaus Iohannis, președintele României

„Pe locul doi este celebrul Klaus Iohannis care se zbate să aducă lumea la referendum, am citit toate cuvântările sale de după lansarea referendumului și n-am înțeles, că eu am vrut să văd de ce mă duc la vot, să mă convingă să mă duc să votez la referendum, n-am înțeles să mă duc să votez pentru că dacă mă duc să votez la referendum, cum zice domnul Klaus Iohannis, eu atunci, Ion Cristoiu, o să votez împotriva PSD, în consecință o să mă duc la europarlamentare, nici nu voi lua în seamă, nu că voi boicota. Deci, nici nu mă voi uita la hârtiile, la întrebările cu referendumul, dintr-o singură explicație, dacă vreau să votez împotriva PSD, mă duc la europarlamentare. Adică mie mi se părea normal ca președintele să încerce să mă convingă să votez temele, întrebările, răspunsurile la întrebări, da. Ori dânsul, până acum, ne-a zis așa:” veniți la referendum să votați împotriva PSD”. Păi n-am europarlamentarele? Dacă vreți o să discutăm și după, este o gravă cheltuială, un abuz în serviciu…pentru că referendumul național este un instrument extraordinar, un instrument în care președintele vrea să vadă la un moment dat care este starea nației în legătură cu o temă”, a explicat Ion Cristoiu .

Locul 1- Dacian Cioloș, candidat al Alianței USR-PLUS la europarlamentare

„Dacian Cioloș, v-am spus de ce. S-a dus la Timișoara, acolo a ținut un discurs și credeam că gata, în sfârșit, vine cineva și spune ceva lui Klaus Iohannis, după asta a revenit, am înțeles potrivit acestui articol mai înainte, al Sabinei Fati, că a primit un telefon de la Cotroceni, și după ce a zis și, vezi Doamne, l-a criticat și-a atunci i-a părut rău. Doi, domnul Dacian Cioloș are o mare problemă cu trecutul ceea ce arată că și el e om vechi pentru că la electoratul său radical, USR-ist, toată acea poveste cu Doina Cornea se va adânci într-o campanie electorală. Sigur că dacă era candidat PSD, nu era nicio problemă. Dar faptul că el ar trebui să fie candidatul UISR-ului, deci al laturii anticomuniste radical… Povestea aia, nu, el nu era militar în termen și nu știa de ce stă la intersecție, hai să fim serioși. Când te pune de planton, era chiar militarul de la Securitate, vreți să-mi spuneți mie că sergentul ăla care l-a pus nu i-a zis: . Stați un pic, un polițist de circulație când îl pun în intersecție îi spun „stai în intersecție, spun stai în intersecție și vezi să nu treacă ăia pe roșu”. Dar e foarte important, totuși, trebuie să apreciez că este primul candidat la europarlamentare care vorbește ceva de Uniunea Europeană, adică care nu e chiar atât de , că așa face Klaus Iohannis, , apropo de Uniunea Europeană”, a spus Ion Cristoiu.

Emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, 19 mai 2019, de la ora 17:00, pe Mediafax și Gandul.info.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”