Gândurile lui Cristoiu: Tudorel Toader este „un om terminat”, dar nu demisionează din nevoia de vedetism și de putere

Ion Cristoiu este de părere că ministrul Justiției ar fi trebuit să demisioneze și să nu se mai cramponeze de funcție. „Dacă domnul Tudorel Toader avea o minimă conștiință a locului și rolului său în această republică ar demisiona. El este un om terminat, oricum ar fi. Din mai multe motive. A ajuns între două scaune. Pe de o parte, dreapta, presa tefelistă, strada îl contestă, iar pe de altă parte începe să-l conteste și PSD. În acest moment nu înțeleg de ce se cramponează de această funcție, de ce nu demisionează. Avem imaginea de ansamblu, a unor oameni din România, care consideră plecarea dintr-o funcție, ca și la Lazăr, ca și la alții, o nenorocire. Nu e nicio nenorocire. Ce i se poate întâmpla dlui Tudorel Toader dacă demisionează?”, a afirmat jurnalistul.

În opinia sa, Tudorel Toader nu renunță la Ministerul Justiției pentru că îi plac puterea și vedetismul, iar reluarea procedurii pentru numirea unui nou procuror general demonstrează acest lucru.

„Nu demisionează pentru că-i place. Până la el, ministrul Justiției nu avea nicio putere în România. Din punct de vedere al numirilor. E, acum lui îi plac. El are două mari probleme care-l fac să nu demisioneze și să se ducă la fund. 1. Nevoia de vedetism. Ați văzut că chiar și acest audieri au fost transformate de el într-un spectacol. 2. Nevoia de putere. Adică el se joacă cu destinul lui Lazăr… de-aia a și renunțat, pentru că dacă acum propunea… Îi și place. Și atunci avem acel morb, și vă spun eu ca scriitor, morbul ăsta al puterii”, a explicat Ion Cristoiu.

Acesta a mai spus că Tudorel Toader va rămâne în funcție până după alegerile europarlamentare, iar atunci, în funcție de rezultate și de decizia instanței în cazul lui Liviu Dragnea, PSD va trece la o restucturare a Guvernului, care va depinde de votul din Parlament și nu de președintele Iohannis, ca la remaniere.

„După părerea mea, vor aștepta rezultatul europarlamentarelor și-atunci vor trece la o restructurare a guvernului. Nu-l va remania pâna atunci (…). Deci până în 26 mai nu se poate întâmpla nimic. Nu are nici PSD-ul curaj. (…) Probabil în funcție de rezultat. Dacă PSD-ul are un rezultat foarte bun, și prin comparație cu PNL pentru că e principalul adversar, atunci dl Dragnea care eu zic că nu va fi condamnat va avea toate motivele să o schimbe și pe Dăncilă. Până pe 26 mai suspendăm orice discuție”, a conchis Ion Cristoiu.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, joi, că nu își va da demisia deoarece nu poate abandona ceea ce și-a asumat și că nu își poate închide biroul doar pentru zvonurile privind remanierea acestuia. De asemenea, el a mai spus că va veni un moment în care va vorbi mai mult și mai multe.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, miercuri, că PSD și l-a asumat pe Tudorel Toader ca ministru al Justiției, însă nu știe cât timp se va mai întâmpla asta, precizând că „se pare că PSD-ul nu și-l mai asumă”.

Referitor la o posibilă demitere a ministrului Justiției, premierul Viorica Dăncilă a declarat că va lua o decizie după ce va asculta părerea colegilor în ședința Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraților evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

Niciunul dintre candidații înscriși la selecția pentru funcția de procuror general al României nu a fost considerat potrivit, iar Ministerul Justiției a anunțat miercuri că procedura va fi reluată din 12 aprilie.

Emisiunea Gândurile lui Cristoiu va fi difuzată duminică, 14 aprilie 2019, de la ora 17:00, pe MEDIAFAX și Gandul.info

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Unul dintre ultimele videoclipuri postate de Mădălin a devenit viral după moartea lui: „Oamenii o...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
INTERDICŢIE pentru toți părinții cu copii. Se trece interzis direct în lege
Fenomenele meteo extrem se înmulțesc. Avertismentul meteorologilor, consecințe grave
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete