• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Gelozia, bat-o vina! Ion Cristoiu, cu o ipoteză-șoc despre RUPTURA dintre Liviu Dragnea și Gabriela Firea

Jurnalistul Ion Cristoiu consideră gelozia față de ministrul de Interne Carmen Dan drept cauza principală al rupturii dintre Liviu Dragnea și Gabriela Firea. Vezi care ar fi celelalte motive

Jurnalistul Ion Cristoiu lansează o ipoteză-șoc despre căderea în dizgrație a Gabrielei Firea și atacurile acesteia la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea. În emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, jurnalistul atrage atenția că războiul între cei doi a izbucnit după mitingul din 10 august, anul trecut. Până în acel moment, Liviu Dragnea avea două „fiice protejate”: ministrul de Interne, Carmen Dan și primarul Capitalei, Gabriela Firea.

„Cred că, până la urmă, la nivelul lui Dragnea a fost așa: el avea două fiice, două protejate (…) Carmen Dan și Gabriela Firea. Și mai țineți minte că scandalul din august de acolo a pornit, de la această chestiune… La un moment dat, doamna Firea s-a simțit neglijată, ca protecție,” a explicat Ion Cristoiu.

În opinia sa, Gabriela Firea era geloasă pe Carmen Dan. „Eu, dacă vreți o ipoteză paranoică, nu, psihologică să spunem așa, este că a fost un fel de gelozie de fiică față de cealaltă fiică, numită Carmen Dan”, a susținut Ion Cristoiu.

Jurnalistul a reamintit că ruptura Dragnea-Firea a fost pusă inclusiv pe seama influenței soțului ei, Florentin Pandele, primarul de Voluntari și atrage atenția că primarul general nu este foarte bine văzut în PSD.

„Gabriela Firea stă foarte prost în partid, ea este considerată în continuare de baroni, ăia care fac partidul, ca fiind outsider din punctul ăsta de vedere și eșecul puciului își are cauză în ea, pentru că în momentul în care a devenit ea stegarul lor… Repet, partidul ăsta este un partid de baroni, ca și PNL-ul, de baroni… lideri locali, care sunt acolo stăpâni și ei țin partidul, da? Oameni de prin `90, care la un moment dat, când au pus-o candidată, au zis – pe drept cuvânt – dar de ce pe asta care acum a venit, nu a făcut nici politică până acum. A câștigat alegerile, era foarte apropiată de domnul Dragnea,” a explicat Ion Cristoiu.

Un alt motiv care ar fi dus la răcirea relațiilor Firea-Dragnea ar fi fost umflarea acesteia în sondaje ca viitor prezidențiabil, poziție care l-a deranjat pe Liviu Dragnea, dușmanul oricărui pesedist care i-ar putea amenința poziția în partid.

„Al treilea motiv a fost că ea fusese plasată, umflată în sondaje, și începuse să-i fluture această iluzie, să fie candidată la președinție. Funcția de candidat la președinție pe mulți i-a popit. Adică pe mulți i-a distrus ideea „să fii candidat la președinția PSD” și toată lumea spune „Doamnă președintă” de pe acuma. Cred că și asta a fost una din cauze”, a afirmat Ion Cristoiu.

El crede că Gabriela Firea are numai de pierdut dacă va pleca din PSD. „Ea independentă e moartă, pentru că repet, în momentul în care ești primar de București, nici nu trebuie să ai probleme, că tot ți se fac, că e un oraș din ăsta pe care nu-l rezolvă nici dacă vine NATO. Se poate întâmpla o nebunie, se răstoarnă un tramvai, Doamne-ferește, ia foc ceva, trebuie să te apere un partid,” a argumentat Ion Cristoiu.

Emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată, duminică, 10 februarie, ora 17:00 pe Mediafax și Gândul.info.

 

Inchide