George Simion cheamă românii în stradă pentru a protesta față de preţurile uriaşe la energie: ”Nu este nicio criză energetică în România. Cerem alegeri anticipate”

George Simion cheamă românii în stradă pentru a protesta față de preţurile uriaşe la energie: ”Nu este nicio criză energetică în România. Cerem alegeri anticipate”
George Simion. Sursă FOTO: Alexandra Pandrea - Gândul
Publicat: 05/09/2022, 11:07

George Simion face un apel la populație să iasă în număr cât mai mare în stradă, pe 2 octombrie, pentru a protesta față de preţurile uriaşe la energie.  În acest sens, liderul AUR are ca model protestul care a avut loc în acest weekend în capitala Cehiei.

Întrebat cu ce scop va fi organizat acest protest, Simion a răspuns:

„Pentru restabilirea logicii normalităţii. Nu este nicio criză energetică în România.

Producem la fel de multă energie ca acum un an, când nu era niciun război, doar că au trebuit să majoreze prețul energiei peste tot în lume și să simuleze această criză energetică.

Cerem alegeri anticipate. Este un protest anti-guvernamental.

Sperăm să iasă mii, poate zeci de mii de oameni în stradă. Noi vom fi acolo cu membrii şi simpatizanţii noştri.

Sperăm să ni se alăture şi alte structuri sociale și politice, sindicate, patronate, oameni care s-au săturat de facturile exorbitante, de prețurile care cresc pe zi ce trece”, a spus George Simion, la Antena 3.

Zeci de mii de oameni au protestat, în weekend la Praga şi au cerut Coaliţiei aflate la guvernare în Cehia decizii concrete pentru a controla creşterea preţurilor la energie.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult