Gheorghe Ialomițianu (PMP): ”Guvernul trebuie să majoreze salariul minim”

Gheorghe Ialomițianu (PMP): ”Guvernul trebuie să majoreze salariul minim”
Publicat: 04/10/2021, 12:08
Actualizat: 04/10/2021, 12:10

Guvernul Cîțu dorește să plagieze fostele guverne PSD privind modalitatea de majorare a salariului minim, susține Partidul Mișcarea Populară. PMP solicită actualului Guvern să majoreze salariul minim potrivit recomandărilor mediului de afaceri.

Vicepreședintele PMP, Gheorghe Ialomițianu, spune că ”dacă actualul guvern va ține cont de recomandările mediului de afaceri, dovedește că este un guvern de dreapta și nu unul de stânga”.

”Potrivit acestor recomandări, suma destinată creșterii salariului ar trebui să nu fie impozitată. Această facilitate fiscală ar reprezenta un balon de oxigen pentru mediul de afaceri așa cum a beneficiat și sectorul de construcții. Astfel se evita ca această majorare a salariului minim să se împartă între 60% pentru salariat și 40% către stat sub formă de impozite și contribuții”, mai susține domnul Ialomițianu.

„Trebuie să se urmarească stabilitatea pieței muncii și acoperirea unei părți din creșterea prețurilor”

Liderul PMP a precizat că ”prin majorarea salariului minim, trebuie să se urmarească stabilitatea pieței muncii și acoperirea unei părți din creșterea prețurilor și nu încasarea unor sume suplimentare la bugetul statului”.

Totodată, PMP consideră că anularea facilităților fiscale acordate salariaților din construcții ar fi o greșeală.

”Acest sector a fost principalul motor de creștere economică în 2020 și în primul semestru din 2021. Mai mult, salariile din construcții au crescut, având ca efect stimularea consumului și a încasărilor bugetare. La ultima rectificare bugetară, estimarile privind încasările din contribuția asigurărilor sociale au fost majorate cu un miliard de lei din activitatea din construcții”, a mai spus Gheorghe Ialomițianu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase