Ghinea, încurajat de Cioloș să își dea demisia: „E un lucru bun să fie miniștri care se angajează în politică”

Redactor:
Anca Olteanu
Ghinea, încurajat de Cioloș să își dea demisia: „E un lucru bun să fie miniștri care se angajează în politică”
Premierul Dacian Cioloș a declarat, miercuri, că „l-a încurajat" pe Cristian Ghinea să-și dea demisia din funcția de ministru al Fondurilor Europene, susținând că „este un lucru bun" să fie miniștri și secretari de stat care intră în politică.

„Eu l-am încurajat să o facă, dacă dorește să facă politică. Eu am mai spus, cred că e un lucru bun să fie miniștri, secretari de stat, oameni tineri care se angajează în politică. L-am încurajat și îi doresc sincer mult succes”, a declarat, miercuri, Dacian Cioloș.

Întrebat dacă are pregătită o nominalizare pentru mandatul de la Fondurile Europene, premierul a spus că va fi „cineva din interiorul ministerului”.

„Da, mă gândesc la cineva din interiorul ministerului, vreau să asigurăm continuitate. Cred că e un minister prea important ca să ne jucăm cu interimate, chiar dacă e vorba de încă două luni. E un minister cu o activitate intensă acolo, pentru că pregătim o procedură de desemnare sau de acreditare a autorității de management, a structurilor care gestionează fondurile europene. Avem de dus încă la bun sfârșit programul cu rezolvarea condiționalităților ex-ante. E important să fie un ministru plin”, a spus premierul.

Pe de altă parte, referindu-se la legea privind eliminarea a 102 taxe, inițiată de PSD, Dacian Cioloș a declarat că la nivelul Executivului se analizează pentru a vedea în ce măsură e cazul să o atace la CCR sau dacă o pot clarifica în Parlament. 

„A fost un vot destul de consistent pentru susținerea acestei legi, dar ea are niște consecințe, nu doar bugetare, care se pot reflecta în bugetul anului viitor și cred că aici e conștient orice partid politic care vrea să fie la guvernare că trebuie să țină cont de lucrurile astea în bugetul de anul viitor, dar mai sunt și câteva chestiuni juridice, legislative de clarificat, pentru că această lege are un impact și asupra altor legi”, a mai spus Cioloș.

Inchide