Gorghiu: „Ar fi înțelept ca Dragnea să anunțe că ordonanțele care-i sunt dedicate rămân la sertar”

Gorghiu: „Ar fi înțelept ca Dragnea să anunțe că ordonanțele care-i sunt dedicate rămân la sertar
Publicat: 20/01/2017, 14:03

Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș și fost președinte al partidului, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că un proiect privind grațierea poate „curma cariere politice”.

„Dacă aș fi făcut parte dintr-un cabinet căruia i s-ar fi pus pe masă un astfel de proiect de ordonanță de urgență privind grațierea unor pedepse, nu l-aș fi girat. Cred că acest proiect curmă cariere politice și cred că este necesar să găsim pârghii astfel încât dezbaterea reală să se facă pe tema pe care societatea românescă nu o cunoaște în acest moment. S-a discutat în spațiul public încă de ieri despre ce se poate face pentru a împiedica această ordonanță. Moțiunea simplă anunțată de USR nu va putea împiedica o eventuală ordonanță, dar o voi susține cu tot dragul pentru că va duce dezbaterea în Parlament. E necesar să faci dezbatere reală pe situația din justiție, pe situația penitenciarelor, pe eventuale abuzuri din justiție, dar în Parlament, și nu altundeva”, a declarat Alina Gorghiu.

Senatorul PNL a adăugat că, din punctul său de vedere, grațierea nu rezolvă problema supraaglomerării penitenciarelor din România.

„Săptămâna viitoare voi propune colegilor mei să constituim o comisie specială pentru penitenciare în Parlament. Anul trecut am depus un proiect care sper să devină realitate, pentru că înseamnă una dintre soluțiile de diminuare a supraaglomerării din penitenciare. Proiectul are legătură cu măsuri alternative de executare a pedepsei în închisoare și presupune câteva lucruri simple. Măsurile pe care credem noi că ar trebui să le adoptăm printr-un proiect de lege sunt următoarele: executarea pedepsei la domiciliu prin supraveghere prin brățară electronică, executarea fracționată a pedepsei în perioada de weekend în centre de detenție special create în acest scop, executarea pedepsei în echivalent de zile de muncă în folosul comunității și executarea pedepsei în regim mixt. Sunt măsuri pe care alte state le-au implementat și care au dat rezultate, au funcționat. Altfel, grațierea pe care o vizează cu dedicație Guvernul PSD nu rezolvă problema supraaglomerării penitenciarelor”, consideră Alina Gorghiu.

Senatorul de Timiș a comentat și declarația președintelui Iohannis, care a scris, vineri, pe Facebook, că OUG privind grațierea și modificarea Codurilor sunt inacceptabile, iar Guvernul ar trebui să le retragă: „Reacția este binevenită și cred că ar fi cel mai înțelept să anunțe domnul Dragnea public că ordonanțele care-i sunt dedicate le lasă la sertar închise. E diferență mare de fus orar, acum dânsul doarme, iar la un moment dat când se va trezi, chiar dacă este sub mirajul pozelor făcute în afară, probabil că va avea o reacție și alta decât una sănătoasă nu ar trebui să aibă”.

Proiectele de Ordonanțe de Urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale sunt „neavenite, inacceptabile și par a fi făcute cu dedicație, o spun cele mai autorizate voci din Justiție”, a scris vineri, pe Facebook, președintele Klaus Iohannis.

Iohannis a spus că „sunt suficiente argumente care să determine Guvernul să retragă aceste Ordonanțe de Urgență”.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
EXCLUSIV PAPARAZZI | Cu cine am 'prins-o' pe Irina, după despărțirea de Dragnea
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
'Era varză' Nuțu Cămătaru s-a iubit cu Nicoleta Luciu și Monica Gabor
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Masca la exterior ar putea fi eliminată!
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Restricții oficiale de Sărbători. Arafat a dat vestea cea mare pentru toată România
Dan Negru nu va uita cât va trăi data de 7 decembrie 2021. La 50...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...