Gorghiu, despre miza străvezie din PSD: Se pune PRESIUNE pe Dragnea ca să dea OUG pentru AMNISTIE

Redactor:
Ionel Dancu
Gorghiu, despre miza străvezie din PSD: Se pune PRESIUNE pe Dragnea ca să dea OUG pentru AMNISTIE
Vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu, a apreciat, luni, pe Facebook, că PSD pune presiune pe președintele formațiunii social-democrate, Liviu Dragnea, astfel încât Guvernul „să dea OUG legată de amnistie".

„Cine se mai gândește că în PSD, între Dragnea și Firea – și lașii din umbra fiecăruia, se dă vreo bătălie pe principii, să-și ia gandul. E atât de străvezie miza fiecăruia, dar niciuna nu are legătură cu agenda publică sau cu România! Nu va fi nicio schimbare a lui Dragnea de cei din PSD, pentru că toți adversarii lui au pus presiune pe el cu acest scandal public în care au manevrat-o pe Firea, ca să dea OUG legată de amnistie! Adică o nouă viață și curcubeu pentru toți baronii PSD”, a scris luni, pe Facebook, vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu.

În opinia senatorului liberal, textul OUG pentru amnistie va apărea în următoarea ședință a conducerii PSD.

„După ieșirea șefului PSD de aseară, e evident că nu va trece săptămâna asta sau următoarea, adică nu va intra în ședința lor de conducere de la sfârșitul lunii, fără să poată flutura textul OUG cu amnistia care îi va aduce uralele după care tânjește! PNL deja ar trebui sa introducă în textul moțiunii de cenzură această temă, care va stârni multă scârbă în societatea românească”, a mai scris Gorghiu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, duminică, că pentru el personal și pentru formațiunea pe care o conduce ideea unei amnistii nu este o „iluzie juridică”, precizând că trebuie o soluție să se repare „nenorocirile cauzate de implicarea serviciilor și procurorilor în instanțe”.

„Pentru mine, ideea amnistiei nu e o iluzie juridică. Ca să discutăm foarte deschis și tranșant. Se vorbește în spațiul public de a se găsi o soluție să se repare toate nenrocirile cauzate de implicarea serviciilor și procurorilor în instante, aceste protocoale. Pentru mine și pentru noi ca partid, ideea amnistiei nu este o iluzie juridică. Dacă premierului, ministrului Justiției li s-a cerut să se găsească soluții pentru efectele acestor protocoale să fie șterse, nu trebuie să o mai lungească mult. Să se vedea posibilitatea judecătorilor fără să fie terorizați. Cum să creadă românul că un judecător este liber să îl judece. De aceea într-un sondaj apăruse un procent uriaș de români care credeau că pot ajunge condamnați fără să fie judecați”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Pe 24 august, liderul social-democrat, Liviu Dragnea, a cerut, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, o anchetă a Comisiei parlamentară de control al activității SRI, pentru „eventualele fapte ilegale săvîrșite de SRI”, după ce consilierul premierului, Darius Vâlcov, a făcut public un protocol secret al SRI.

Inchide