Grindeanu are „anumite semne de întrebare” după evaluarea șefei DNA. „Este o fractură între corpul raportului și concluzie”

Redactor:
Dana Stanila
Grindeanu are „anumite semne de întrebare” după evaluarea șefei DNA. „Este o fractură între corpul raportului și concluzie”
Premierul Sorin Grindeanu susține că are „anumite semne de întrevbare" după evaluarea șefei DNA și a Procurorului Gerala, comentând că există „o fractură" între o mare parte a raportului semnat de ministrul Justiției, Toader Tudorel, și concluzie.

„Pot să spun că am anumite semne de întrebare legate de modul în care a fost prezentat acest raport care dă o fractură între mare parte din corpul acestui raport și concluzie. (…) Pe mine, ca prim-ministru, mă interesează ca instituțiile să funcționeze, fie că vorbim de Parchetul General, fie că vorbim de DNA sau de DIICOT. Toate aceste instituții trebuie să funcționeze dincolo de persoanele care conduc aceste instituții, de domnul Lazăr, de doamna Kovesi sau de altcineva.(…) Nu cred că un stat de drept este legat de numele cuiva și, în momentul în care acel cineva nu mai este, se dărâmă toate instituțiile care asigură funcționarea statului de drept”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Tudorel Toader a declarat, miercuri, după evaluarea conducerilor Parchetului General și DNA că momentan nu este oportună declanșarea mecanismului de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr și a procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi. 

„Dacă își citeau foarte bine atribuțiunile, știau că nu aveau dreptul să facă lucrul acesta cei de la DNA și indiferent de concluziile care ar fi rezultat din acest raport, nu ar fi însemnat schimbarea nici a domnului Lazăr, nici a doamnei Kovesi. Procedura era inițiată. Conform legii, procedura se încheia la președinție”, a mai spus premierul Sorin Grindeanu.

În raportul întocmit de Ministerul Justiției se arată că Parchetul General și DNA vor fi monitorizate în continuare și că rezultatele negative pe viitor pot aduce în discuție,din nou, oportunitatea revocării șefilor parchetelor.

Inchide