VIDEO | Grindeanu, despre cota unică de impozitare: Trebuie să facem lucrurile pe care le fac majoritatea ţărilor din UE, acele cote diferenţiare

Publicat: 30/11/2021, 22:25
Actualizat: 01/12/2021, 00:04

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că s-a discutat în cadrul negocierilor cu cei de la PNL despre modificarea cotei unice de impozitare care ar urma să revină în discuție din anul 2022. El a precizat că trebuie și România să se alinieze din acest aspect țărilor din Uniunea Europeană.

Întrebat dacă s-a luat o decizie comună cu PNL privind cota unică de impozitare„A fost parte a negocierilor din acele săptămâni, exact ceea ce spunea Marcel Ciolacu şi da, am convenit împreună ca anul viitor (…) să existe o discuţie aşezată din acest punct de vedere, cu argumente pro şi contra, fără patimă, pentru că pot exista foarte multe argumente pro, adică să rămână cota unică, dar noi nu avem cotă unică în acest moment, e doar o poveste ce vând unii. Trebuie să facem lucrurile pe care le fac majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană, acele cote diferenţiare”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul a precizat că în cadrul negocierilor cu liberalii s-au lovit de reticența acestora din multe puncte de vedere, dar au convenit ca de anul viitor să revină în discuție și revizuirea Constituţiei în ceea ce privește reorganizarea administrativă.

„Cu reticenţă din partea colegilor din PNL, dar am convenit ca la anul să avem această discuţie aşezată, cum am convenit ca la anul să avem o discuţie despre revizuirea Constituţiei. Cred că se impune să avem o dicuţie despre reorganizarea administrativă. Vorbesc de ceea ce înseamnă regiuni, nu sunt prevăzute în Constituţie acum, să vedem dacă se poate sau nu”, a mai afirmat Grindeanu.

El a subliniat că social-democrații și liberalii vor discuta despre revizuirea Constituției și în ceea ce privesc atribuțiile președintelui și ale premierului.

„Am putea să avem o discuţie despre republică. O discuţie serioasă cel puţin de clarificare a atribuţiilor preşedintelui trebuie să fie şi o clarificare prin modificarea Constituţiei. Cred că putem să clarificăm atribuţiile, atât a premierului, cât şi a preşedintelui, cât şi alte lucruri care sunt în ceaţă printr-o revizuire a Constituţiei”, a declarat Sorin Grindeanu.