Guvernul a decis să își asume răspunderea pe Legea bugetului de stat și pe modificarea OUG 114/ Orban: Ne aflăm într-o situație critică. Trebuie să corectăm toate dezechilibrele economice

Guvernul a decis să își asume răspunderea pe Legea bugetului de stat și pe modificarea OUG 114/ Orban: Ne aflăm într-o situație critică. Trebuie să corectăm toate dezechilibrele economice
Publicat: 18/12/2019, 11:40

„Am luat decizia de a ne angaja răspunderea pentru trei proiecte de lege: Legea bugetului de stat, Legea bugetului asigurărilor sociale de stat și legea de corectare a OUG 114, care a provocat efecte devastatoare în economia romanească. Decizia de angajare a răspunderii este o decizie responsabilă și indispensabilă pentru atingerea obiectivului de a reuși pană pe 31 decembrie să oferim României un buget de stat care să stea în picioare, să se bazeze pe realitățile economice și să ofere posibilitatea fiecărui român, fiecărei firme sau autorități locale să știe la ce să se aștepte pentru 2020″, a declarat Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a afirmat că o dezbatere în Parlament pe Legea bugetului de stat ar însemna ca bugetul pentru 2020 să nu fie adoptat până la finalul anului.

„ Este dificil ca printr-o dezbatere normală în Parlament să putem finaliza bugetul de stat și bugetul asigurărilor de stat în termenul pe care l-am stabilit. Angajarea răspunderii va permite fiecărui parlamentar să prezinte amendamente. Va trebui să analizăm fiecare amendament”, a subliniat Orban.

Orban: Ne aflăm într-o situație critică. Trebuie să corectăm toate dezechilibrele economice

Ludovic Orban a declarat, miercuri, că România se află într-o situație critică după trei ani de guvernare „iresponsabilă” a PSD. Premierul a adăugat că Guvernul e hotărât să își asume răspunderea pentru corectarea tuturor dezechilibrelor economice.

„Ne aflăm într-o situație critică. După trei ani de harababură legislativă, dfiscală, după trei ani de zile în care au fost făcute praf toate sistemele pubșlice, după trei ani de zile în care bugetul a ajuns într-un dezechilibru grav, trebuie să dăm acest semnal către societatea românească, către toți partenerii externi, către mediul de afaceri, către potențialii investitori, că Guvernul nostru este un Guvern hotărât să își asume răspunderea pentru corectarea tuturor dezechilibrelor economice provocate de politicile iresponsabile ale vechii guvernări și că are capacitatea să pună în practică acest obiectiv”, a spus Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a subliniat că o dezbatere a OUG 114/2018 în Parlament este egală cu zero, deoarece aceasta ar trebui să treacă prin fiecare comisie de specialitate, astfel că asumarea răspunderii Guvernului rămâne o variantă potrivită.

„OUG 114 se află la ora actuală în dezbaterea Camerei Deputaților. Fiind o ordonanță de urgență care a avizat aproape toate domeniile de activitate, ea trebuie să treacă prin fiecare comisie de specialitate din Camera Deputaților, iar posibilitatea efectivă a corectării prevederilor OUG 114 și a reparării efectelor negative prin dezbaterea la nivelul Camerei Deputaților este egală aproape cu zero. Dacă noi, Guvernul, nu ne angajăm răspunderea să corectăm această ordonanță există riscul să rămână în vigoare foarte multe prevederi nocive. Mai mult, există riscul să se adauge și alte prevederi nocive care să accentueze dezechilibrele”, a adăugat Orban.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Un papă pentru care sexualiatea și desfrâul erau „virtuți”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce au descoperit astronomii după ce au studiat o galaxie masivă din Universul primordial