Guvernul Ponta IV. Mihai Tudose se pregătește pentru Ministerul Economiei: Un metru nouă”ș”opt, o sută de kile, cred că fac față

Guvernul Ponta IV. Mihai Tudose se pregătește pentru Ministerul Economiei: Un metru nouă''ș''opt, o sută de kile, cred că fac față
Publicat: 14/12/2014, 18:43
Actualizat: 15/12/2014, 08:12

Deputatul PSD Mihai Tudose a fost întrebat, duminică, înainte de CExN, dacă va face și funcției de ministru în Guvernul Ponta IV, în condițiile în care e și deputat și președinte al PSD Brăila, el răspunzând: „Un metru nouă”ș”opt, o sută de kile, cred că fac”.

Tudose a venit, duminică, la ședința CExN al PSD, unde urmează să se voteze structura și componența nominală a Guvernului Ponta IV.

El a negat că urmează să facă parte din viitorul Cabinet, mărturisind, pe de altă parte, că are emoții în privința votului dat de CExN.

„Evident că trebuie să ai emoții, dar …”, a spus Tudose.

Întrebat dacă va face și funcției de ministru în Guvernul Ponta IV, în condițiile în care e și deputat și președinte al PSD Brăila, funcție recent obținută, el răspunzând: „Un metru nouă”ș”opt, o sută de kile, cred că fac”.

„Nu e sport individual, e sport de echipă și într-o parte și în alta”, a adăugat Tudose.

Biografie

Mihai Tudose (47 de ani) este căsătorit și are un copil. El a intrat în politică în 1992, ca șef de birou senatorial. În 1999 a devenit consilier județean, iar din 2000 și până în prezent este deputat. Din 2004 până în 2008 a fost președintele organizației municipale a PSD Brăila. Tot din 2004, Tudose este președinte la Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaților.

Ca parlamentar, în actualul mandat, început în 2012, Tudose a luat cuvântul de 20 de ori, a inițiat 16 propuneri legislative (dintre care trei au fost adoptate) și a avut șapte întrebări și interpelări.

Deputatul a fost ales pe 12 decembrie, cu unanimitate de voturi, președinte al PSD Brăila. El nu a avut un contracandidat pentru această funcție. Tudose a declarat că unul din obiectivele sale este ca în PSD Brăila „nimeni să nu mai ia decizii de capul lui”. „Deciziile se iau în colectiv, în forurile statutare. Cine nu se supune deciziei de grup are o variantă foarte democratică să ne lase pur și simplu în pace. Face parte din proiectul meu pentru un nou stil de a conduce organizația”, a spus Tudose.

Studiile lui Mihai Tudose

În perioada 1991-1994, Tudose a urmat cursurile Facultății de științe juridice și administrative, București , apoi, în 2001, un curs postuniversitar de management și gestiune a afacerilor. În 2002 a urmat un curs de specializare la Bruxelles, referitor la controlul parlamentar al fortelor armate NATO.

În perioada 2006-2007 a efectuat un master în politici economice Europene la Școala Națională de Studii Politice și Administrative. În 2007 și-a completat studiile cu un curs de specialitate privind analiza și rezolvarea conflictelor armate la Georgetown University, Statele Unite ale Americii, în colaborare cu Colegiul Național de Aparare.

În 2007, Tudose a devenit doctorand la Academia Națională de Informații.

Ce avere are ministrul

Tudose deține o locuință de 97 metri pătrați în municipiul Brăila, cumpărată în 2006. El are și două autoturisme Mercedes, fabricate în 2008 și 2009, precum și o colecție filatelică în valoare de 30.000 de euro.

În declarația de avere, publicată pe site-ul Camerei Deputaților, apare și o datorie de 15.000 de euro pe care Tudose o are la Constantin Vlase.

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Restaurantul Papa Ricardo, amendat pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Noua lovitură pregătită de Bill Gates în plină pandemie! S-a aflat planul său secret
Lumea nu va mai fi niciodată la fel! Ne apropiem de distrugere. Asta e noua...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...