Hartă cu județele în care șefii de Poliție ar fi fost numiți pe criterii politice, publicată de un deputat USR: „Toate aceste exemple ne arată că oribilele crime de la Caracal se pot repeta oricând”

Redactor:
Corespondenti
Hartă cu județele  în care șefii de Poliție ar fi fost numiți pe criterii politice, publicată de un deputat USR: „Toate aceste exemple ne arată că oribilele crime de la Caracal se pot repeta oricând”
Deputatul USR Claudiu Năsui publică o hartă cu județele în care șefii de Poliție ar fi fost numiți pe criterii politice, fără să aibă pregătire. „De ce ajung ei să se comporte așa? Pentru că nu sunt responsabili în fața noastră, ci a politrucilor care îi pun în funcții", scrie deputatul.

„Bine, bine, stai acolo. Rămâi acolo că îți trimit eu echipaj, dar nu mai ține linia ocupată” – aceste cuvinte care ne arată exact cât de jos poate merge dezumanizarea celor plătiți din bani publici, scrie deputalul USR.

Acesta se întreabă de ce ajung șefii de Poliție să se comporte așa și oferă răspuns: „pentru că nu sunt responsabili în fața noastră, ci a politrucilor care îi pun în funcții. De aceea, pentru un politruc se poate trimite un elicopter SMURD când are diaree, dar pentru o fată violată nu se poate ține linia de telefon ocupată. Lucrurile acestea le-am văzut deja în atâtea locuri. Peste tot unde statul ne oferă câte ceva, am văzut cum funcționează. Problema noastră nu este un om sau câțiva oameni, fără de care sistemul ar fi perfect. Problema este întregul sistem. Iar sistemul se apără de fiecare scandal printr-un sacrificiu de formă. Opinia publică e potolită prin demisii. Depinzând cât de groasă e treaba, poate fi o demisie sau mai multe. Dar toate sunt de formă. Dar să nu credeți că cei care pleacă merg în privat să vadă cum e să cauți clienți, să trebuiască să fii responsabil pentru munca pe care o faci. Deloc, de cele mai multe ori cei demiși rămân tot în sistem, doar că merg la altă agenție de stat”, scrie deputatul.

Acesta își continuă postarea scriind că „dacă tot e vorba să fie demisii, atunci hai să ne mai uităm la câțiva mari conducători ai poliției române. Hai să vedem cine sunt conducătorii acestei instituții care trebuie să emane În fruntea poliției avem: oameni care au picat examenul de ocupare a postului, care au fost apoi numiți direct, prieteni apropiați ai politicienilor corupți sau ai aparatului de partid, fidelizați prin chermeze și partide de vânătoare, plagiatori, oameni acuzați de agresiuni sexuale, abuz de minori, favorizarea inculpaților și oameni demiși pentru management defectuos și repuși în aceeași funcție”.

În opinia deputatului USR, exemplele arată că oribilele crime de la Caracal se pot repeta oricând, „pentru că sistemul favorizează astfel de scenarii”.

 

Foto: Facebook/ Claudiu Năsui 

Tags:
Mutare de titlu pentru Universitatea Craiova. Revenire surprinzătoare la echipa lui Ouzounidis: "E nerăbdător să...
S-A SINUCIS! Din păcate, e știrea momentului în România
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice...
Irinel Columbeanu și Monica Gabor, din nou împreună? Bruneta i-a făcut o propunere ȘOC:
Imagini de senzație cu noua patroană de la Astra Giurgiu! Adina, fiica lui Ioan Niculae,...
Locul inedit unde ar putea fi testați anti-Covid românii. Anunțul lui Nelu Tătaru
Anthony Fauci: Noile date sugerează că simptomele Covid pot dura până la 9 luni. Cu...
BANCUL ZILEI – Partidă matinală pe masa din bucătărie
Motivul pentru care prinzi noaptea semafoarele pe roșu. Explicația lui Nicușor Dan
S-A SINUCIS! Din păcate, e știrea momentului în România
Toți românii au îndrăgit-o pe fata cu zâmbet de aur, dar acum e de nerecunoscut....
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
BOMBĂ! Monica Pop, ALARMĂ pentru români! Ce a putut să spună despre vaccin
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Situaţie nemaiîntâlnită pe piaţa muncii. O companie îşi plăteşte angajaţii cu până la 5.000 de...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide