Valentina Postelnicu
23.06.2014
Politică

Ilie Năstase, prima dată în Senat: „E prima zi când vin aici, este frumos, dar nu știu absolut nimic”

Ilie Năstase, prima dată în Senat:  „E prima zi când vin aici, este frumos, dar nu știu absolut nimic”
Ilie Năstase a venit, luni, la Senat, pentru a depune jurământul de învestitură, după câștigarea mandatului de senator la alegerile parțiale din colegiul 8 din Sectorul 4, el afirmând că a primit Comisia de politică externă, deși și-ar fi dorit să lucreze în Comisia de sport.

Ajuns în holul Senatului, Ilie Năstate a declarat că nu are emoții, pentru că a câștigat mandatul și a recunoscut că este pentru prima dată în Senatul României.

„E prima zi când vin aici, este frumos, dar nu știu absolut nimic”, spus Năstase, arătând că a citit de câteva ori jurământul, așa cum e normal și că îl va citi și în plen.

Ilie Năstase a declarat că nu prea poate să spună ce își propune în Senat, în primul rând pentru că are doar doi ani ân care va fi senator, dar și pentru că singura comisie în care a mai găsit un loc este cea de politică externă.

„Vroiam ceva la sport, dar sunt ocupate comisiile”, a arătat Ilie Năstase, adăugând că sportul este principalul domeniu de care se va ocupa dacă poate și va colabora cu cei din comisia de specialitate.

Întrebat cu cine se cunoaște din colegii senatori, Ilie Năstase a spus: „Cam cu toți, dar mă cunosc ei mai bine pe mine”.

Ilie Năstase a spus și ce părare are despre Casa Poporului: „Impunătoare, e o clădire cum nu există în lume, e unică, nu?”.

Senatorul Ilie Năstase a depus, luni, jurământul de credință în plenul Senatului.

De asemenea, ai depus jurământul Alfred Laurențiu Antoniu Mihai – PC, ales, la rândul său, în urma scrutinul parțial din 25 mai.

Mihnea Cosmin Costoiu – PSD, ales senator în același scrutin, nu a fost prezent pentru depunerea jurământului.

 

Inchide