• Publicat:
Politică

Încă un lider PSD vrea excluderea lui Birchall din partid: A făcut suficient de mult rău

Încă un lider PSD vrea excluderea lui Birchall din partid: A făcut suficient de mult rău
Președintele PSD Bihor Ioan Mang, a declarat, marți, că unii membri din organizație cer excluderea fostului ministru al Justiției Ana Birchall pentru că nu a respectat prioritățile guvernării PSD.

„Mi-au cerut mai mulți colegi să discutăm despre doamna Birchall. A făcut suficient de mult rău prin atitudinile pe care le-a avut față de deciziile partidului. (…) Dacă oameni din Bihor, din organizația mea, mi-au cerut pe WhatsApp să luăm atitudine, să o dăm afară, înseamnă că au ei motivele lor”, a afirmat Ioan Mang, marți, înaintea CEx al PSD.

Mang a precizat că „toată lumea” își dorește păstrarea Secției de Investigație a Infracțiunilor din Justiție, în ciuda faptului că Ana Birchall a dorit desființarea acesteia.

„Toată lumea dorește păstrarea Secției speciale. Nu numai PSD, și UDMR, și magistrații. E un lucru firesc. Nu cred că există nimeni deasupra legilor”, a explicat liderul PSD Bihor.

Ioan Mang este sigur că Ana Birchall a primit o listă de priorități, un „to do list” în acest sens din afara Guvernului Dăncilă: „Nu am dovezi dar sunt sigur”.

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a anunțat că nu va vota nicio excludere din partid, la CEx al PSD de marți. La rândul său, Paul Stănescu, liderul PSD Olt, a afirmat că nici el nu va fi de acord cu vreo excludere.

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit, marți după-amiaza, la sediul partidului din Kiseleff, ședința fiind în desfășurare, la ora transmiterii acestei știri. Va fi făcută o analiză a scorului pe filiale la prezidențiale. Viorica Dăncilă a afirmat că așteaptă explicații de la liderii județeni în legătură cu scorurile obținute la alegeri.

Președintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a afirmat, luni seară la o discuție informală a conducerii partidului, că nu exclude schimbarea unor lideri de organizații.

Viorica Dăncilă a anunțat pe 5 noiembrie că un CEx al PSD ar putea avea loc în această săptămână pentru a discuta despre o posibilă excludere a Anei Birchall din partid, având în vedere că a avut o altă linie decât cea a partidului cât a fost ministru al Justiției.

 

Inchide