„Informația parțial greșită” dintr-un SMS pe care Dragnea l-a trimis parlamentarilor

„Informația parțial greșită dintr-un SMS pe care Dragnea l-a trimis parlamentarilor
Publicat: 31/07/2017, 22:40
Actualizat: 01/08/2017, 08:52

„Premierul ne-a informat că măsura referitoare la trecerea Elcen sub autoritatea Primăriei Generale și în proprietatea PMBi necesită adoptarea unei OUG pentru care Guvernul nu e abilitat. Dacă această măsură va fi luată printr-o OUG, atunci, conform prevederilor constituționale, Art. 115, Parlamentul se convoacă într-un termen de cinci zile pentru a lua în dezbatere OUG respectivă. Acest lucru va depinde de ceea ce face Guvernul, ceea ce decide Guvernul”, a declarat Tăriceanu în cadrul unei conferințe de presă comune cu liderul PSD, Liviu Dragnea, la sediul ALDE.

„Nu noi stabilim când dau ei OUG. Le-am spus că în momentul în care Guvernul va adopta OUG, cu transferul acțiunilor de la statul român către Municipiul București, de la Elcen, cu alte OUG pe care vor să le mai dea și nu au în legea de abilitare, Parlamentul, respectiv Camera Deputaților sau Senatul se va întruni în maximum cinci zile”, a spus, la rândul său, liderul PSD.

Deși Biroul Permanent al Camerei Deputaților a fost convocat pentru miercuri, conform informației date publicității încă de sâmbătă de Direcția de presă a Camerei Deputaților, pe ordinea de zi aflându-se scrisoarea lui Dragnea prin care se solicită convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în perioada 2-4 august, liderul PSD a infirmat acest lucru, spunând că, de fapt, „nu a fost convocată”.

„Aveți o informație parțial greșită. Noi am trimis un SMS că e posibil să se convoace Parlamentul pentru că, da, premierul ne informase cu câteva zile în urmă că ar intenționa să adopte, în săptămâna aceasta, o OUG pentru Elcen și am trimis acel SMS ca parlamentarii să știe”, a spus Dragnea, subliniind că „Parlamentul nu e convocat în sesiune extraordinară” și că „va fi convocată doar Camera sesizată dacă va apare OUG”.

„Ministrul Energiei a prezentat care e proiectul prin care să aibă loc acest transfer, proiectul de OUG, premierul ne-a zis că miercuri sau joi să intre cu această OUG, dar noi asta am spus: când vom avea OUG depusă, vom convoca Camera respectivă în sesiune extraordinară”, a mai spus Dragnea.

Referitor la pensiile speciale ale militarilor, Dragnea a spus că „actul normativ de la Guvern, în mod oficial, nu a apărut” și că nu le-a cerut celor din Guvern să vină cu proiectul de OUG, în cadrul ședinței coaliției de guvernare, precizând faptul că discuțiile s-au purtat doar pe „principii”.

„Pensiile aflate în plată nu scad (….) Ne-au prezentat și care e impactul bugetar și riscul foarte mare e că, dacă nu se intervine, impactul bugetar, care azi e de șase miliarde de lei pentru aceste pensii speciale, poate să ajungă la 10 miliarde -11 miliarde în 2 ani de zile, poate la 15 miliarde în doi ani de zile (…) Impactul se poate duce la sume foarte mari, blocând posibilitatea statului român să crească punctul de pensie pentru celelalte milioane de pensionari (…) Principiile, odată asumate, ele trebuie puse în cifre și în cuvinte care să dea OUG respectivă”, a detaliat liderul PSD.

Reamintim că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a solicitat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în perioada 2-4 august, cererea sa urmând a fi discutată de Biroul permanent al Camerei de miercuri, 2 august, potrivit unui comunicat remis sâmbătă Mediafax.

De altfel, convocarea unei sesiuni extraordinare a fost solicitată, lunea trecută, chiar de către premierul Mihai Tudose, care a ridicat această chestiune în ședința BPN a PSD, el arătând că Guvernul nu este abilitat să adopte OUG pe perioada vacanței parlamentare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia