Iohannis, cea mai dură ieșire electorală: Ponta confundă universitatea cu căminul cultural. Nu dorește la Timișoara, ne putem întâlni la Facultatea unde și-a luat doctoratul

Iohannis, cea mai dură ieșire electorală: Ponta confundă universitatea cu căminul cultural. Nu dorește la Timișoara, ne putem întâlni la Facultatea unde și-a luat doctoratul
Publicat: 06/11/2014, 15:52

Klaus Iohannis îi răspunde dur lui Victor Ponta după ce acesta i-a transmis că va participa la dezbateri unul la unul înaintea turului II doar dacă aceastea se vor desfășura în platourile a patru televiziuni din București.

„ Nu mi s-a părut just pentru că nu pot să accept această atitudine de infatuare din partea unui candidat. Nu mi s-a părut chiar corect. Media nu sunt doar patru televiziuni de știri, media înseamnă foarte mult în România, îmi imaginez o dezbatere publică, pe o platformă publică, unde indiferent dacă lucrează pentru cea mai pontistă televiziune de știri sau cel mai anti-Iohannis blog să aibă aceleași șanse. (…) Am avut o invitație trimisă de la Universitatea de Vest din Timișoara. Am spus că acel loc mi s-ar părea excelent, Timișoara la 25 de ani după revoluție, dar domnul Ponta confundă Universitatea cu căminul cultural la nivelul domniei sale de doctorat. Dacă nu dorește Universitatea de Vest din Timișoara, nicio problemă, putem să venim la Babeș Bolyai , putem să mergem la Universitatea din București, putem să mergem la Facultatea de Drept, unde, domnule Ponta, v-ați luat doctoratul. Niciun fel de problemă, orice se poate”. a spus Iohannis. .

Cea mai recentă invitație pentru o dezbatere electorală a venit din partea Universității de Vest din Timișoara. Rectorul Marilen Pirtea a propus ca o astfel de confruntare între Klaus Iohannis și Victor Ponta să aibă loc în Aula Magna a universității. Dacă liderul ACL a acceptat, destul de rapid, invitația, punctând faptul că se împlinesc 25 de ani de la Revoluție, candidatul PSD a preferat, mai degrabă, să meargă la televizor.

În viziunea lui Victor Ponta, însă, ar trebui să aibă loc patru dezbateri, fiecare la câte un post de televiziune: luni la România TV, marți la Realitatea TV, miercuri la B1 TV și joi la Antena 3, fiecare de câte 90 de minute. De altfel, premierul a aranjat deja cele patru apariții televizate. În cazul în care Iohannis nu va da curs invitației, pe care, de altfel, liderul ACL a evitat-o, Victor Ponta a spus că va participa singur la respectivele emisiuni.

Conform unei tradiții mai vechi, și televiziunea publică a lansat o invitație celor doi candidați pentru o dezbatere electorală, care ar putea avea mai mulți moderatori de la toate televiziunile. În viziunea șefului TVR, dezbaterea ar putea fi organizată la Parlament. Temele de dezbatere pe care Stelian Tănase le-a propus ar putea fi atribuțiile președintelui și probleme de politică externă și de politică internă.

Printre primii care au cerut o dezbatare între candidați au fost cei de la Institutul de Politci Publice. Încă dinaintea primului tur al alegerilor prezidențiale, IPP a lansat ideea unei dezbateri între primii șase candidați la alegerile prezidențiale. Reprezentanții IPP s-au lovit însă de refuzul lui Victor Ponta, care a spus că va participa la această confruntare doar dacă vor fi prezenți toți cei 14 candidați. În acest sens, IPP a lansat invitații către toți competitorii, însă Călin Popescu Tăriceanu a refuzat, pretextând că „programul nu-i permite să participe”. În sens logic, cum nu puteau fi prezenți toți cei 14, Victor Ponta nu a dat curs invitației, așa că IPP a anulat.

„Victor Ponta este un pericol pentru democrația din România”

Klaus Iohannis a mai spus, joi, în conferința de presă de la Cluj-Napoca, că imunitatea prezidențială va fi primul lucru la care va renunța în momentul în care va câștiga alegerile. „Voi solicita ferm să se renunțe la alineatul care se referă la imunitatea președintelui”, a dat asigurări Iohannis, care a vorbit și despre felul în care imunitatea parlamentarilor poate împiedica bunul mers al justiției. „Voi fi garantul statului de drept și a justiției independente. Sunt total împotrivă și nu voi accepta o lege a amnistiei și grațierii așa cum este ea gândită în sertarele pesediste. (…) Nu voi grația niciodată un politican condamnat pentru fapte de corupție”.

„Îmi permit astăzi să afirm că domnul candidat Victor Ponta este un pericol penru România. Domnul Victor Ponta este un pericol pentru democrația din România prin modul în care știe să conducă PSD, prin felul cum reacționează la probleme societății și prin felul în care vrea să deturneze natura problemelor. Domnul Victor Ponta este un pericol pentru economia românească, promite pomeni electorale în stânga și în dreapta, dar este incapabil să prezinte un proiect de buget pentru anul 2015″, a acuzat candidatul ACL la președinție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Reparaţiile auto, mai scumpe şi cu 20%. La o lucrare de 15.000 de lei, 5.500-6.000...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Buletinul și permisul se SCHIMBĂ complet. Este o premieră în România
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Alimentele bogate în sare ar trebui interzise, recomandă OMS
×