Iohannis cere liberalilor SĂ OPREASCĂ luptele interne. PNL ar putea renunța la modificarea statutului propusă de Orban

Redactor:
Ana Petrescu
Iohannis cere liberalilor SĂ OPREASCĂ luptele interne. PNL ar putea renunța la modificarea statutului propusă de Orban
PNL ar putea renunța la modificarea statutului propusă de Ludovic Orban pentru Consiliul Național. Vezi de ce crede Klaus Iohannis că luptele interne din partid trebuie lăsate deoparte

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marți cu liberali din aripa fostului PDL și a vechiului PNL. Șeful statului le-a cerut să fie uniți, în contextul candidaturii sale la alegerile prezidențiale din 2019, dezvăluie surse politice pentru Mediafax.

Întâlnirea între Iohannis și liberali nu a avut loc la Palatul Cotroceni, ci la o vilă de protocol. Surse politice au relatat că șeful statutului ar putea participa și la Consiliul Național al PNL organizat sâmbătă dimineața la Palatul Parlamentului. La reuniunea liberală din 4 august este invitat și un oficial străin.

Din aripa fostului PDL au fost prezenți, la întâlnirea de marți cu președintele României, primarul Clujului, Emil Boc, fostul co-președinte al PNL, Vasile Blaga, precum și prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, primarul Aradului, Gheorghe Falcă și Gheorghe Flutur. Din vechiul PNL au participat Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, Alina Gorghiu, prim-vicepreședintele PNL, Iulian Dumitrescu, liderul PNL București, Cristian Bușoi, liderul PNL Ilfov, Marian Petrache și fostul deputat Dan Motreanu.

Președintele Iohannis a cerut liberalilor să fie uniți în jurul susținerii candidaturii sale la alegerile prezidențiale de anul viitor, iar pentru asta, e nevoie de stabilitate și liniște în partid. Iohannis a solicitat liberalilor să își îndrepte eforturile către viitoarea sa campanie electorală și să lase deoparte disputele interne, potrivit surselor citate de Mediafax.

Consiliul Național al PNL va avea loc sâmbătă, începând cu ora 11.00. De la ora 9.30, liderii partidului au fost convocați pentru o ședință a Biroului Politic Național, în care există posibilitatea ca PNL să revină asupra deciziei de modificare a statutului, propusă de Ludovic Orban și votată în ședința de luni.

Se pare că Biroul Politic Național de sâmbătă va vota o nouă ordine de zi pentru Consiliul Național al PNL, eliminându-se punctul care prevedea modificarea statutului astfel încât pentru demiterea liderilor de filiale să nu fie nevoie decât de majoritate simplă.

 

Inchide