Iohannis, primit la Suceava de liderii ACL îmbrăcați în costume de silvicultori bavarezi. PLUS Surpriza muzicală pregătită de Ludovic Orban

Iohannis, primit la Suceava de liderii ACL îmbrăcați în costume de silvicultori bavarezi. PLUS Surpriza muzicală pregătită de Ludovic Orban
Publicat: 23/09/2014, 19:53
Actualizat: 30/09/2018, 19:27

Peste o mie de persoane, membri ai ACL Suceava, au participat, marți după-amiază, la o întâlnire cu președintele PNL Klaus Iohannis, în cadrul unei campanii-maraton a acestuia de întâlnire cu activul PNL și PDL din țară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La această manifestare, liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a venit îmbrăcat cu costum de silvicultor bavarez și i-a spus lui Iohannis „Bun venit în Bucovina” atât în română, cât și în limba germană.

În discursul său, Flutur a vorbit despre amprenta serioasă pe care au pus-o etnicii germani care au venit în Bucovina în urmă cu 250 de ani, când această zonă a fost administrată de imperiul austriac și a subliniat că modernizarea orașului Suceava a fost făcută în perioada în care primar a fost Franz Ritter von Loges, în timp ce arhitectul Karl Romstorfer a restaurat mai multe monumente istorice din Bucovina, dar a și făcut primele săpături arheologice și a consolidat Cetatea de Scaun a Sucevei, enumerând și alte beneficii ale administrării austriece în Bucovina, între care investiții în băile de la Vatra Dornei, cele din mineri, ape minerale, gestionarea silviculturii sau introducerea cadastrului.

El a explicat că Bucovina a avut această șansă și a beneficiat de o amprentă serioasă.

„După 25 de ani de la Revoluție am încercat cu mai mulți, dar nu prea ne-a ieșit. E prea multă otravă și vorbă în România și cred că ne lipsește organizarea și administrarea”, a spus Flutur.

El s-a întrebat dacă românii își doresc să mănânce popcorn și să se privească la televizor sau își doresc în fruntea țării oameni pragmatici.

Flutur a mai spus că în Suceava au început revoluțiile de dreapta și a arătat că sucevenii sunt pregătiți să dea din nou un președinte de dreapta al țării.

„Noi am mai făcut-o”, a precizat Flutur.

Venind îmbrăcat în costum național popular, vicepreședintele PNL Florin Țurcanu, președinte al PNL Botoșani, a spus că împreună vor trebui să lupte pentru a opri PSD să pună mâna pe România în totalitate.

„Ponta e un procuror mincinos care încearcă prin șantaj să conducă țara”, a spus Țurcanu care a atras atenția că PNL nu este anexă a PSD în județul Botoșani.

Vicepreședintele PDL Cezar Preda, prezent la această întâlnire, a arătat că după ce premierul Victor Ponta și-a luat consultant american pentru a face o demonstrație ca în Coreea de Nord s-a întrebat dacă după 25 de ani de la Revoluție s-a ajuns ca în vremea comunismului.

„Pentru ce am ieșit în stradă în ’89? Am scăpat de tați și am dat de copiii lor”, a spus Cezar Preda.

El a arătat că Victor Ponta are câte o poreclă în fiecare județ, Plagiatorul, Mincinosul sau Braconierul Șef.

„La noi e simplu. Îl cheamă Neamțu. E singurul nume pentru care trebuie să luptăm”, a spus Preda.

Cezar Preda a mai recitat un vers din cântecul „Cântă cucu-n Bucovina”, „Bucovină plai cu flori/ Unde sunt ai tăi feciori”, arătând că toată fibra Bucovinei este plecată afară, iar Victor Ponta nici nu-i lasă să voteze pentru că el consideră că sunt 500.000 de oameni în afara țării, și nu trei milioane de români.

Prim-vicepreședintele PDL, Mihai Răzvan Ungureanu, a ținut să precizeze că Klaus Iohannis va fi președintele tuturor românilor, oriunde ar fi ei, și a subliniat că la mică distanță de Suceava, peste graniță, sunt 500.000 de români care de 60 de ani așteaptă și civilizație, și Europa și care nu mai vor război.

Vicepreședintele PNL Ludovic Orban a venit la microfon cântând „Cântă cucu-n Bucovina”, în aplauzele asistenței.

El le-a spus celor prezenți că nu vede în ce secții de votare ar putea câștiga alegerile Victor Ponta pentru că nu a făcut nimic pentru toate categoriile sociale și că ar putea fi votat de asistații social care nu și-au căutat în ultimii cinci ani loc de muncă.

„Mai știu unde ar mai putea să câștige alegerile. Singurele secții de votare unde Ponta ar putea să câștige alegerile într-o Românie normală sunt secțiile de votare din pușcării pentru că, de fapt, Victor Ponta îi reprezintă pe aceia și mai ales pe cei care urmează să intre în pușcărie”, a spus Ludovic Orban.

Președintele PNL, Klaus Iohannis, le-a spus reprezentanților ACL Suceava că oamenii au început să-l cunoască, chiar dacă unii spun că tace prea mult și vorbește prea puțin.

El a mulțumit sucevenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii sale, arătând că din cele 2.214.000 de semnături depuse, 60.000 sunt din Suceava.

Iohannis a mai declarat că numărul de semnături depuse pentru susținerea candidaturii sale este cel mai mare care a fost înregistrat vreodată pentru un candidat la Președinția României.

Liderul liberal le-a prezentat membrilor PNL și PDL din Suceava ce a făcut în Sibiu și consideră că, dacă s-a putut face într-un oraș, înseamnă că se poate la fel în fiecare comună și în fiecare oraș și va demonstra că se poate în întreaga Românie.

„Să înțelegeți că se poate. Pe prea mulți îi aud că spun că la noi nu se poate așa, la noi lucrurile sunt altfel, funcționează altfel, nu se poate rezolva. Eu vă spun că se poate. Se poate face administrație eficientă, se poate face administrație pentru oameni, se pot realiza mari proiecte fără corupție și fără scandaluri politice”, a spus Klaus Iohannis.

El a subliniat că dorește altfel de politică în România, cu mai puțină gălăgie și mai multă aplecare asupra problemelor, cu mai puțin spectacol steril, dar cu mai multe soluții pentru România și pentru români și că vrea o Românie prosperă și puternică.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Iulia Vântur și Salman Khan au decis să meargă pe drumuri diferite. Fosta vedetă Pro...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Nicoleta Luciu și Zsolt Cergo, la un pas de divorț?! Miliardarul a rupt tăcerea, în...
Diagnosticat cu TUMORĂ pe creier! Actorul român, iubit de toată lumea, a fost operat de...
Soluţia disperată a patronului unui restaurant din Italia în criză de personal. "Ofer 300 de euro...
Medicul care l-a operat pe Florin Piersic a rupt tăcerea: Am descoperit că...
A murit Ian Gelder, cel care l-a jucat pe Kevan Lannister în "Game of Thrones"!...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Satelitul care a orbitat Pământul NEDETECTAT timp de 25 de ani!
Cutremur în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a cedat în închisoare. S-a terminat
Un celebru artist român s-a sinucis din dragoste. N-a putut trece peste despărțire
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pe 9 mai 2024 este Ziua Europei: Ce evenimente sunt organizate în această zi?
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Veste bună pentru planetă: scad prețurile bateriilor!