Ion Cristoiu a văzut poza lui GHIȚĂ cu KOVESI: Sunt la el ÎN CRAMĂ, cu butoaie în spate. Dar are și UN FILMULEȚ, mult mai tare

Publicat: 16/02/2019, 17:04
Actualizat: 25/03/2019, 20:10

„Exista această fotografie. Problema este că ea a negat public. Ea are un talent de a nega realitățile dar – am impresia, nu am confirmat – că ea a negat asta și în fața unui procuror. Probabil că ea a fost chemată.(…) Am văzut-o, știu despre ce e vorba. Sunt la o cramă, acolo jos, cu butoaie în spate, o prostie. El are butoaie. Că l-am și întrebat: „Domnul Ghiță, dar de ce nu aveți domnule o bibliotecă?”. Și a zis: „Ce să fac cu o bibliotecă?” Și este ea, cred că o doamnă, ah, soția – fosta soție a lui Sebastian Ghiță, că am înțeles că au divorțat – și cred că mai e, nu mai țin minte, era o persoană, mama, nu știu… mama lui Ghiță. Făcuseră un selfie, e o poză de poză, cu butoaiele în spate”, dezvăluie Ion Cristoiu, în emisiunea „Gândurile lui Cristoiu„, care urmează să fie difuzată integral duminică.

În opinia sa, faptul că fosta șefă a DNA a negat existența pozei este și motivul pentru care a fost acuzată de mărturie mincinoasă. De altfel, vineri, într-un comunicat al Secției de investigare a magistraților, se precizează că, la 10 aprilie 2017, Kovesi a fost audiată în calitate de martor într-un dosar penal instrumentat de PÎCCJ, prilej cu care aceasta ar fi declarat în mod nereal că relația pe care a avut-o cu Sebastian Ghiță „a fost o relație pur instituțională, negând existența unei relații private, deși această relație ar fi constituit o împrejurare esențială pentru cauza penală”.

Ion Cristoiu dezvăluie că poza i-a fost arătată chiar de Sebastian Ghiță, care îi propusese să realizeze un interviu împreună.

„Da, mărturia mincinoasă, care s-a dovedit acum, pentru că domnul Ghiță a depus și poza aia, dar și filmul. Fac acum o dezvăluire, că doar am fost în miezul interviului, el nu a dat drumul la film… Deci, unu: nu a dat poza atunci pentru că avea mandat să nu o dea. Punct. Mai mult nu pot… e clar că avea mandat, am fost acolo, în mijloc, vă imaginați că nu obțineam eu… cu greu am obținut să o văd eu în direct. Vă spun acum ca dezvăluire, cu greu am obținut. Că inițial, el mi-a propus, din proprie inițiativă, ca eu să zic că am văzut poza. Inițial, a fost scenariul așa: din propria lui inițiativă, e foarte important ce dezvălui, nu eu am zis… chiar și interviul nu a fost inițiativa mea. Interviul respectiv nu a fost inițiativa mea”, a subliniat Cristoiu.

Interviul de la Belgrad pe care i l-a acordat anul trecut a fost o promisiune făcută de Sebastian Ghiță jurnalistului Dan Andronic. „Domnul Sebastian Ghiță i-a promis lui Dan Andronic că-i dă un interviu video, mi-l dă mie, cu un an înainte. După un an, într-o zi, m-am trezit la bibliotecă cu domnul Dan Andronic care a zis: „Domnul Sebastian Ghiță vrea să-i luați un interviu”. Și, sigur, am pus condiția să meargă domnul Dan Andronic cu mine”, a povestit Ion Cristoiu, care subliniază că Sebastian Ghiță a fost cel care a pomenit despre celebra poză de la cramă.

„Discuția a fost în felul următor, zice: „Vreau să discutăm despre poză.” și eu am zis: „Ce? Aveți poza?” Că eu i-am spus înainte că nu o are. Și mi-a arătat-o și mi-a spus prima seară că facem așa: eu îl întreb și zic că am văzut-o, nu știu, într-o pauză. Dimineața m-am trezit, că noaptea e un sfetnic bun, și mi-am zis: „Măi, stai puțin că e penibil”. Și i-am zis înainte de interviu: „Domnul Ghiță, hai să facem așa: dumneavoastră mi-o arătați”…” a relatat Ion Cristoiu episodul despre negocierile privind prezentarea pozei.

Jurnalistul spune că Sebastian Ghiță are un filmuleț mult mai puternic, ce ar compromite-o pe fosta șefă DNA, dacă ar apărea public. Filmul o arată pe Laura Codruța Kovesi cântând la un chef, în timp ce îl ține de gât pe Nelu Ploieșteanu, celebra piesă „La Chilia în port”, varianta DNA. Totuși, acesta nu a apărut în media, deoarece pe înregistrare apare și fostul șef al SRI, George Maior, acum ambasador în SUA.

„De ce spun că este foarte important lucrul ăsta, pentru că arată că el nu avea mandat să o dea, că dacă era un om fără mandat, o arăta atunci. Spunea: „Domnul Cristoiu, v-o dau cu totul.” Nu, a zis că nu, nu o arată. Dovadă că nici nu a dat-o acum. Filmul, este dintr-un film poza asta, mai mare, nu a fost dat deoarece în film apare Maior. Că ea ( Laura Codruța Kovesi -n.r) nu a fost singură acolo.

El are o casetă mult mai tare. Anume, la Sinaia, la vila SRI, cică SRI are vilă și la Sinaia, că acolo este munte… Acolo a fost un chef cu Nelu Ploieșteanu, unde am înțeles – nu de la el, de la cei care au văzut-o – că acolo doamna cântă de gât cu Nelu Ploieșteanu„La Chilia în port”. De aia s-a tot invocat „La Chilia în port”, varianta DNA… știți că, am înțeles, ei au o variantă din asta, modernă. Vă imaginați, dată drumul… ca procuror, o termină. Sunt foarte multe, dar atenție! Sebastian Ghiță a filmat și a păstrat tot, tot,” susține Ion Cristoiu.

Laura Codruța Kovesi a fost audiată vineri, în calitate de suspect, de Secția de investigare a infracțiuniloe din Justiție, în dosarul deschis pe baza unui denunț depus de fostul deputat PSD Sebastian Ghiță. Ea este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă în cazul aducerii lui Nicolae Popa în țară.

Ion Cristoiu consideră că întregul dosar este o operațiune și nu o „fantezie”. Jurnalistul spune că Laura Codruța Kovesi pare să fie scoasă singură vinovată, deși de operațiunea aducerii lui Nicolae Popa în țară, la o anumită dată și cu un avion privat, avea cunoștință și Serviciul Român de Informații, scopul fiind acela de preluare a Realității TV.

„Potrivit denunțului lui Sebastian Ghiță, Kovesi este singura responsabilă de încălcările legii și apare în ipostaza unui șef al Parchetului General care în nevoia de a se afirma comite ilegalități. Mi-am amintit că, în interviul acordat de Sebastian Ghiță la Belgrad, s-a discutat preluarea în stil mafiot a Realității TV de la Sorin Ovidiu Vântu. Mi-am amintit și că eu am scris pe blog un articol mai mare despre succesiunea evenimentelor în cazul lui Sorin Ovidiu Vântu. Și anume: pe 3 aprilie 2011 domnul Ghiță trimite un celebru mail la Parchetul General în care spune că este terorizat și șantajat de Vântu și aduce drept probă o înregistrare dintr-o parcare. Pe 21 aprilie, SOV este reținut pentru prima dată, pe 22 aprilie este adus Nicolae Popa. După aducerea lui Nicolae Popa, Sorin Ovidiu Vântu anunță în drum către PG că a dat Realitatea TV lui Elan Schwartzenberg.

Sebastian Ghiță era deja manager din octombrie 2010 și potrivit mărturiilor sale din interviu, asumarea rolului de manager fusese o infiltrare la îndemnul Laurei Codruța Kovesi. Tot în interviu, Ghiță mi-a spus că plângerea pentru șantaj a fost făcută în colaborare cu Kovesi, deci era implicată serios, potrivit lui Sebastian Ghiță, atât în arestarea lui Sorin Ovidiu Vântu, cât și în aducerea lui Nicolae Popa. E limpede ca Popa a fost adus cu încălcarea legii, în viteză, pentru a se crea o presiune psihologică asupra lui SOV ca să cedeze Realitatea TV, căci Ghiță rămâne în continuare manager sub patronatul neașteptat a lui Schwartzenberg.

Așadar, din dezvăluirile care apar, rezultă că a fost implicat SRI, care nu avea ce căuta acolo. Cred că avionul privat dădea siguranța aducerii exact pe 22, fără nicio peripeție, căci atunci era nevoie. Vântu arestat și venea și vestea năucitoare că e adus Popa și care era suspect că a primit bani de la Vântu cât a fost fugar. Cred că s-a apelat la avion privat pentru că, vreme de 17 ore, era timp să se discute cu Nicolae Popa. Într-un avion de linie nu aveau cum să se discute. Știind aceste lucruri, vineri seara, la România TV, Sebastian Ghiță promisese că va accepta un dialog cu mine. M-am pregătit și spre stupoarea mea, Sebastian Ghiță – ca dovadă că nu e deloc spontan – mi-a spus în direct că nu ține minte când i-am spus datele și că o să revină după ce își limpezește gândurile a doua zi. Mi-a fost limpede că operațiunea Kovesi o vizează numai pe ea.

La vremea respectivă, a implicat SRI și sunt convins că Laura Codruța Kovesi a acționat la ordin și nu în virtutea prieteniei cu Ghiță, ci în virtutea unui plan, iar Ghiță ne crede telenoveliști dacă ne spune că a dat banii de dragul ochilor căprui ai doamnei Kovesi. Se evită pe cât posibil dezvăluirea adevărului, că a fost o operațiune în care Kovesi a fost un pion. Adică nici SRI, nici Băsescu, doar ea.

Nu, era o operațiune condusă de Coldea, a participat și Kovesi, iar operațiunea era de preluare a Realității TV. Așa că e fantezia lui Ghiță sau operațiune? E operațiune, clar!”, a mai spus Ion Cristoiu.

Emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, la ora 17:00, pe Mediafax și Gândul.info.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini din închisoarea în care intri și nu mai știe nimeni de tine. Încă 2.000...
Ce s-a întâmplat în culise după episodul negru de pe Național Arena, la concertul trupei...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei....
„M-am simțit urmărită”: China a montat cronometre în toaletele publice pentru femei dintr-o destinație turistică...
O badantă de 27 de ani din Italia a fost arestată după ce a căutat...
E total schimbat după ce a învins cancerul! A slăbit ENORM și abia dacă îl...
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Motivul din spatele odioasei crime de la Oradea. Anchetatorii au dezvăluit de ce a fost...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Dacia lui CEAUȘESCU a ajuns la RAR 🚫 Mașina INTERZISĂ poporului român!
Americanii ştiu numărul soldaţilor pe care Rusia i-a pierdut în războiul din Ucraina
Metoda ANTICĂ de la indieni! Răcoare în casă cu un SINGUR vas de teracotă
Lege pentru mașinile cu aer condiționat. RAR nu-ți dă voie să circuli. Șoferii sunt obligați
Culoarea mașinii, metodă pentru a afla kilometrajul. Cum e posibil
Fiul Ancăi Molnar, ipostază sfâșietoare lângă sicriul make-up artistului. Mesajul publicat prin care își plânge...
„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri
Discuția dintre Rebecca și Antoni! Concurenta încearcă să-l asigure pe partenerul său că nu l-a...
Chris Martin, lecţie de iubire la al doilea concert Coldplay de pe Arena Naţională! A...
BANCUL ZILEI. Diriginta: - Alo, domnul Bulă? Să ştiţi că băiatul dumneavoastră a fugit de...
Grecia a închis școlile și Acropola din Atena din cauza valului de căldură
×