Ionel Dancă, despre alegerile parlamentare: Pandemia nu oprește democrația! Cu alegeri sau fără ele, am fi avut aceeași evoluție a pandemiei în România

Ionel Dancă, despre alegerile parlamentare: Pandemia nu oprește democrația! Cu alegeri sau fără ele, am fi avut aceeași evoluție a pandemiei în România
Ionel Dancă / Sursă FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto
Publicat: 06/11/2020, 10:52
Actualizat: 06/11/2020, 10:56

Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului şi candidat PNL la Camera Deputaţilor, este de părere că organizarea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie nu reprezintă un factor decisiv în evoluția pandemiei de coronavirus, punctând că ar fi fost exact aceeași cu „alegeri sau fără alegeri”. Totodată, acesta subliniază că numărul cazurilor de coronavirus și situația economică din țara noastră ar fi fost altele dacă PSD nu ar fi făcut „sabotaje” și „propagandă periculoasă împotriva pericolului COVID”. 

Ionel Dancă subliniază și faptul că președintele României, Klaus Iohannis, și premierul, Ludovic Orban, au lăsat factorul politic deoparte  și au decis impunerea unor „măsuri severe de limitare a răspândirii epidemiei de coronavirus”, potrivit unei postări făcute în cursul serii de joi, 5 noiembrie, pe contul oficial de Facebook.

Ionel Dancă: „Noile măsuri anti-Covid sunt un semnal puternic cu privire la îngrijorarea maximă pe care o avem cu toții”

„Suntem la câteva ore înaintea uneia dintre cele mai importante campanii electorale pentru România din ultimii 30 ani. Cu toate acestea, cei mai importanți lideri politici ai României din acest moment, Klaus Iohannis și Ludovic Orban, au arătat adevărata lor dimensiune de oameni de stat și au decis adoptarea unor măsuri severe de limitare a răspândirii epidemiei de Coronavirus, înainte de orice alt calcul politic. Noile măsuri anti-Covid sunt un semnal puternic cu privire la îngrijorarea maximă, pe care o avem cu toții, determinată de evoluția pandemiei Covid-19 în țara noastră. Aceste măsuri sunt gândite astfel încât să limiteze cât mai mult posibil răspândirea infecțiilor cu Coronavirus și în același timp să afecteze cât mai puțin economia și desfășurarea pe cât posibil a unei vieți normale în condiții de pandemie”, scrie șeful Cancelariei prim-ministrului.

Șeful Cancelalariei prim-ministrului: „Cu alegeri sau fără alegeri am fi avut aceeași evoluție a pandemiei în România!”

De asemenea, acesta subliniază faptul că organizarea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie nu are legătură cu evoluția cazurilor noi de COVID-19, în contextul în care au fost luat măsuri severe pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„În contextul acestor noi măsuri, cu atât mai mult se vede că organizarea alegerilor în data de 6 decembrie nu are nicio legătură cu evoluția cazurilor noi de Coronavirus. Dacă nu ar fi existat alegeri în decembrie, nu am mai fi avut această creștere alarmantă a numărului de cazuri noi cu Coronavirus?! Cu alegeri sau fără alegeri, programate pe 6 decembrie, am fi avut aceeași evoluție a pandemiei în România. Restul e propagandă și gargară politicianistă meschină din partea PSD. Alegerile, în orice democrație solidă, se organizează la termen și la fel trebuie să se întâmple și în România. Pandemia nu oprește democrația, cu atât mai mult cu cât avem nevoie chiar și din motive sanitare de o nouă majoritate legitimă și democratică în Parlament fără PSD care să sprijine Guvernul în lupta anti-Covid”, mai subliniază Ionel Dancă.

Totodată, oficialul guvernamental este de părere că Partidul Social Democrat a influențat evoluția pandemiei de coronavirus în România și situația economică prin „sabotaje” și „propagandă mincinoasă”.

„România fără PSD este o necesitate pentru sănătatea populației”

„După un an cu o guvernare PNL responsabilă și serioasă, fără sabotajele și propaganda mincinoasă împotriva pericolului Covid, făcute de PSD, România ar fi fost astăzi în altă situație atât din punct de vedere al epidemiei cât și în ceea ce privește evoluțiile economice și proiectele majore de dezvoltare ale României. România fără PSD este o necesitate pentru sănătatea populației și a democrației din țara noastră, cu atât mai mult în situația de pericol al unei pandemii de o asemenea amploare în toată lumea”, mai notează șeful Cancelariei prim-ministrului.

În finalul postării, Ionel Dancă îi îndeamnă pe cetățeni să repecte măsurile de prevenție adoptate de autoritățile românne pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul țării noastre, dar și să meargă la vot la alegerile parlamentare care vor fi organizate în decembrie.

„Prin urmare, ceea ce avem de făcut este simplu: respectăm regulile sanitare, ne protejăm pe noi și pe cei dragi ai noștri, continuăm să ne facem treaba serios, la serviciu și acasă, și mergem la vot să eliberăm România de pericolul PSD pentru democrație și pentru dezvoltarea României!”, conchide Ionel Dancă.

GCS a făcut publică vineri dimineață hotărârea 52 a CNSU prin care sunt PROPUSE restricții timp de 30 de zile. Hotărârea Comitetului trebuie adoptată printr-o hotărâre de guvern, pentru a intra în vigoare. (MAI MULTE DETALII AICI)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier