Ivan de la PSD: Europarlamentarii PDL se întrec să mintă despre situația din România

Ivan de la PSD: Europarlamentarii PDL se întrec să mintă despre situația din România
Publicat: 18/01/2013, 15:07
Actualizat: 07/08/2014, 01:44

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, vineri, că a depus plângere la conducerea Parlamentului European la adresa europarlamentarului PDL Cristian Preda, afirmând că acesta „și-a permis, în plenul PE, să mintă” că premierul Victor Ponta ar fi intervenit în dosarul lui Dan Voiculescu.

Cătălin Ivan, europarlamentar PSD, a declarat, într-o conferință de presă, că PSD ar trebui „să facă un departament antiminciună PDL”.

Potrivit lui Ivan, europarlamentarii PDL „se întrec să mintă despre situația din România” și a dat ca exemplu faptul că în aceată săptămână Cristian Preda „și-a permis, în plenul Parlamentului, să mintă că prim-ministrul României ar fi intervenit în dosarul lui Dan Voiculescu și ar fi criticat justiția pentru o decizie în acest dosar”.

Ivan a mai spus că nu numai că nu există o decizie în dosarul lui Dan Voiculescu, dar nu există nici măcar vreo declarație a prim-ministrului referitoare la dosarul lui Dan Voiculescu. „Mecanismul parșiv pe care PDL l-a pus în funcțiune este în felul următor: preiau teme din dezbaterea politică internă din România, se duc în Parlamentul European și mint cu nerușinare. (…) Ei se bazează pe un singur lucru: din 736 de europarlamentari, cu siguranță câțiva îl vor crede. Miza lor este să obțină declarații de la doi, trei, patru europarlamentari străini din diferite grupuri politice cum că sunt îngrijorați de situația din România. Preiau declarațiile respective și vin înapoi în România și spun că Europa este îngrijorată de țară”, a explicat Cătălin Ivan.

El a arătat că PSD trebuie să demonteze acest mecanism și că speră ca astfel de europarlamentari ai PDL să nu mai fie pe lista PDL la viitoarele alegeri.

„Trebuie demontat acest mecanism și trebuie să facem mai mult decât să facem plângeri și săptămâna aceasta am depus o plângere la conducerea PE care îl vizează evident pe Cristian Preda (…) Trebuie să facem un departament antiminciună PDL”, a mai spus europarlamentarul PSD.

Eurodeputatul PDL Cristian Preda a cerut, luni, Comisiei Europene, în ședința plenară a PE, să vegheze la „derapajul inacceptabil” al premierului Victor Ponta la adresa independenței magistraților, în replică vicepreședintele PSD Corina Crețu acuzându-l de continuarea campaniei de denigrare a României.

„Pentru Ponta, dacă ai 60% în Parlament, trebuie să controlezi justiția. Cer Comisiei Europene să vegheze la acest derapaj inacceptabil: separația puterilor executivă și judecătorească e sfidată în numele voinței poporului”, a afirmat Preda, în intervenția susținută luni seară la Strasbourg.

În replică, liderul delegației PSD din PE, Cătălin Ivan, a trimis, marți, „o scrisoare de informare” către președintele Parlamentului European, Martin Schulz, prin care i-a solicitat acestuia să judece cum ar trebui sancționate „minciunile iresponsabile” lansate în plen de eurodeputatul PDL Cristian Preda.

„Corina Crețu a reacționat la intervenția mea, dar nu în Parlamentul de la Strasbourg, fiindcă nu se afla acolo, ci în presa de la București. E un atac la persoană, așa că nu voi reacționa”, a scris, marți seară, în replică, pe blog, Cristian Preda.

El a comentat și subiectul scrisorii lui Ivan: „Aflu că și Cătălin Ivan, absent la rândul lui de la dezbaterile de la Strasbourg, anunță în ziarele din țară că face plângere împotriva mea, după ce am ținut scurtul discurs reprodus mai sus. Nu se știe prea bine unde anume va face plângerea. Singura instanță din Uniune care ar putea accepta reclamații care incriminează delictul de opinie e chiar guvernul Ponta. Buf! Concluzia pe care o putem trage e că pesediștii sunt cam plângăcioși’.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se...
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
A devenit COMPLET ILEGAL în România. Anunț de la Guvern chiar astăzi, 30 APRILIE: A...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Nu există măreție fără familie". Visul lui Maluma a devenit în sfârșit realitate. Ipostaza emoționantă...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?