Jobul de la Guvern plătit cu 2.000 de euro pe lună

Jobul de la Guvern plătit cu 2.000 de euro pe lună
Publicat: 05/08/2016, 07:55
Actualizat: 05/08/2016, 11:13

”Astăzi se îndeplinește un vis pe care l-am avut încă de la început, de când am venit în această poziție și când mi-am dat seama, sigur cu anumite reflexe pe care le aveam probabil și din perioada petrecută la Bruxelles, când lucram foarte mult cu diferite sisteme IT care îmi facilitau activitatea, pregătirea, luarea deciziilor, comunicarea cu colaboratorii. Reflexele formate acolo m-au determinat să am aceleași pretenții și aici. Sincer să fiu, m-am cam lovit cu capul de pragul de sus când am văzut cum stau lucrurile în administrație aici, apropos de facilitățile care ar fi trebuit să existe în modul de lucru al administrației din perspectiva a ceea ce poate să aducă IT-ul”, a afirmat Dacian Cioloș.

El a mai spus că a încercat, cu resursele pe care le avea la dispoziție, să creeze o comunicare între miniștri, între decidenții din guvern, mai ales având în vedere că sectorul IT a depășit agricultura din punctul de vedere al aportului la Produsul Intern Brut.

”Pe măsură ce treceau zilele, săptămânile, ne-am dat seama că într-o țară cum e România, cunoscută atât de bine nu numai în Europa, dar și peste ocean în ceea ce privește competențele pe acest domeniu, în administrația națională din România nu se vedeau aproape deloc reflectate aceste competențe. Ne-am dat seama că avem nevoie de capacitate inovativă în administrație, capacitate de inovație care să vină din sectorul care din punctul meu de vedere s-a dezvoltat cel mai rapid în economia românească, producția de servicii IT. Este chiar impresionant (…) Vorbim de atâta vreme de potențialul agriculturii românești și de cât ar putea să facă pentru Produsul Intern Brut și am avut surpriza plăcută( …) din acest punct de vedere, al dezvoltării serviciilor IT, să văd că dacă nu mă înșel nu numai că a egalat aportul agriculturii în Produsul Intern Brut, dar chiar l-a depășit, ceea ce arată capacitatea de a inova și de a evolua a acestui domeniu în România”, a detaliat prim-ministrul.

El a subliniat că platforma GovITHub își propune să reunească oameni care au curajul de a inova în acest domeniu fără a se lăsa ”fagocitați de sistem”.

”Ne-am gândit la acest mecanism pe care îl declanșăm astăzi, pornind și de la experiențe reușite aș spune, individuale, cu câțiva oameni pe care i-am adus în sistem și care nu numai că nu s-au lăsat fagocitați de sistem, dar au reușit pe pozițiile pe care le ocupă să împingă lucrurile înainte. Ne dorim deci să lărgim această experiență, să o formalizăm într-un anumit fel prin această platformă Gov IT Hub, care se dorește a fi o platformă care să reunească oameni care au curajul și care vor avea curajul să facă o pauză să spun așa în activitatea lor profesională sau în businessul lor din sectorul privat și să vină să dea o mână de ajutor în administrație pentru a găsi soluții inovatoare în a rezolva anumite probleme”, a explicat premierul.

Șeful Executivului a precizat că Guvernul își propune să atragă oameni din afara sistemului oferindu-le o bursă de 2000 de euro pe lună timp de șase luni.

”Avem nevoie de puncte de vedere din exterior care să vină să lucreze în administrație. Asta e ideea: să găsim oameni care sunt dispuși, făcând o pauză în activitatea lor profesională din sectorul privat, să vină să dea o mână de ajutor sau cu o bursă pe care o oferim pentru 6 luni, de 2000 de euro pe lună – sigur, nu e miraculos 2000 de euro pe lună, dar e suficient de stimulativ pentru oameni, mă gândesc la tineri dar nu numai. Mă gândesc că pentru un tânăr o experiență în administrație din această perspectivă ar putea fi foarte utilă indiferent ce va face în viitor în sectorul privat. Să vină să creeze în administrație, fără să fie obligat sau fără să fie închistat, încorsetat în toate procedurile administrativ-birocratice. Deci va avea șase luni, cu această bursă de 2000 de euro pe lună, pentru a crea, pronind de la identificarea unor probleme și de a-și lăsa urmele trecerii prin administrație prin aceste produse pe care le va oferi nu doar administrației, ci și cetățenilor. Deci va exista această posibilitate prin intermediul burselor sau prin voluntariat”, a precizat prim-ministrul.

El și-a exprimat convingerea că programul, dacă va fi un succes în următoarele luni, va continua ”indiferent cine va veni la guvernare în perioada următoare”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât