Kelemen Hunor anunță formulele de Guvern propuse lui Iohannis. Premier UDMR, o variantă

Redactor:
Politic
Kelemen Hunor anunță formulele de Guvern propuse lui Iohannis. Premier UDMR, o variantă
Kelemen Hunor a declarat, la finalul consultărilor de vineri la Cotroceni, că UDMR a propus mai multe variante de Guvern președintelui Klaus Iohannis, un premier din Uniune, un prim-ministru independent, nu tehnocrat, susținut politic și variata Ludovic Orban șef al Executivului.

„Am dat curs invitației domnului președinte și am prezentat ce credem noi despre cele două teme propuse. Anticipate și Guvern. În primul rând, noi credem că nu trebuie să pierdem nicio zi. E nevoie de rectificare ca să putem închide anul, la nivel instituțiilor. Un guvern care va funcționa 12 luni de zile. Nu va face altceva decât o administrare corectă, fără excese, extravaganțe și fără OUG în niciun domeniu. Prima opțiune este un premier din UDMR. Nu am făcut o nominalizare, fiindcă nu vrem să credem ce crede dl Iohannis. După alegeri se formează iar Guvernul validat în Parlament. A doua opțiune un premier independent, nu tehnocrat, care va avea un guvern politic susținut de partide din opoziție, care gestionează țara până în decembrie anul viitor. Ultima soluție de rezervă, un Guvern condus de președintele PNL Ludovic Orban”, a afirmat Kelemen Hunor, vineri, la Cotroceni.

Liderul UDMR a reiterat faptul că nu susține varianta alegerilor anticipate, precizând că cei care sprijină această variantă sunt inconștienți, pentru că nu ar mai putea fi un buget aprobat.

„Noi nu credem în varianta anticipatelor dintr-un singur motiv: ar însemna ca actualul Guvern să rămână interimar până în luna mai și nu se va face buget până în luna iunie a anului viitor. Înseamnă că nu vom avea buget. Să arunci țara într-o astfel de criză financiară, înseamnă că ești inconștient”, a explicat Kelemen.

Inchide