Kelemen Hunor, despre negocierile PSD-PPDD: „După ce PNL a plecat din USL, PSD este în opoziție în peste 30 de județe”

Publicat: 17/06/2014, 22:39
Actualizat: 06/07/2016, 11:12

Președintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat, marți, la GÂNDUL LIVE, că în coaliție nu s-a discutat despre cooptarea PPDD la guvernare, formulă pe care o consideră „un dezastru”, însă nu există un dezacord cu privire la colaborarea cu PPDD în teritoriu.

„În coaliție nu am discutat și nu a fost avansată o astfel de temă de intrare la guvernare pentru că asta înseamnă vot în parlament, audieri în parlament pentru că se schimbă structura guvernului. Eu săptămâna trecută am spus care este părerea mea personală despre o astfel eventualitate, despre intrarea PPDD la guvernare, nu mi-am schimbat punctul de vedere, că ar fi un dezastru”, a spus vicepremierul.

În ceea ce privește structurile locale, „este altceva”, spune Kelemen, precizând că inclusiv UDMR are alianțe în teritoriu cu PPDD.

„Există foarte multe situații în care există fel de fel de coaliții locale. Acolo fiecare caută soluții, își face calculele necesare. După ce PNL a plecat din USL , PSD în peste 30 de județe, nu știu cifra exactă, 36-37 de județe, încet încet este în opoziție. Acest lucru pentru ei nu e foarte comod: în București ești la guvernare, în județe ești în opoziție. De altfel, trebuie să vă spun că în municipiul Arad există din 2012 o coaliție pentru municipiul Arad PDL-UDMR-PPDD. În 2012 asta era soluția bună, cred că este soluția bună în continuare. Cum în Cluj suntem în coaliție cu PDL-ul din 2012 și nu este un lucru care trebuie schimbat sau pe care îl vom schimba. Să intri în guvern e altceva. Trebuie să ceri votul Parlamentului, trebuie să depui jurământul în fața președintelui. Despre acest lucru vorbeam că și în ceea ce privește imaginea, și în ceea ce privește conținutul, ar fi un lucru rău, un dezastru”, a explicat liderul UDMR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase