VIDEO | Kelemen Hunor: Eu nu aş prefera şi nu aş dori să avem un interimat foarte lung

Publicat: 11/10/2021, 22:19
Actualizat: 11/10/2021, 23:28

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că dorința partidului său este ca interimatul să nu dureze foarte mult, întrucât România are mare nevoie de un Guvern pentru a gestiona problemele cu care țara se confruntă în acest moment, fiind în plină criză economică și sanitară și politică.

„Eu nu aş prefera şi nu aş dori să avem un interimat foarte lung, fiindcă s-ar putea să rezolvăm problemele cele mai arzătoare prin Parlament şi cu Hotărâri de Guvern, dar legea bugetului nu poate fi trimisă de acest Guvern în Parlament şi Parlamentul nu are cum să facă, fără Guvern, proiect de lege. Asta este apanajul Guvernului”, a declarat vicepremierul interimar Kelemen Hunor.

Liderul UDMR spune că are emoții în legătură cu deciziile care trebuie luate foarte rapid pentru continuarea discuțiilor și de asemenea, despre modul cum Guvernul va funcționa.

„În acest moment nu există emoţii la noi, nu există emoţii nici în altă parte, dacă eu am emoţii, am emoţii ce se va întâmpla cu deciziile care trebuie luate foarte, foarte repede. Asta e singura mea emoţie”, a adăugat Kelemen Hunor.

Președintele Klaus Iohannis a decis să îl desemneze pentru funcția de candidat la funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș, liderul USR, a anunțat șeful statului, luni, după consultările de la Cotroceni. Președintele UDMR a fost singura propunere fermă de premier făcută de partidele și formațiunile cu care a discutat luni.