Kelemen Hunor, la GÂNDUL LIVE: „Victor Ponta va rămâne la Palatul Victoria cât va avea susținerea PSD”. Ce spune liderul UDMR despre o revenire a lui George Maior în PSD

Kelemen Hunor, la GÂNDUL LIVE: „Victor Ponta va rămâne la Palatul Victoria cât va avea susținerea PSD. Ce spune liderul UDMR despre o revenire a lui George Maior în PSD
Publicat: 28/01/2015, 08:33

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, la GÂNDUL LIVE, că plecarea lui George Maior de la SRI nu-l face pe acesta un competitor al lui Victor Ponta, însă admite că o revenire și relansare a carierei politice a fostului director al Serviciului se poate petrece în PSD, unde scenariul separării funcțiilor de partid de cele guvernamentale ar putea fi posibil.

„Nu cunosc toate mișcările din PSD, dar nu văd în acest moment că scaunul lui Victor Ponta ar fi în pericol. După această perioadă, eu văd că el își consolidează această poziție și nu cred că este în competiție cu George Maior. Înainte de alegerile prezidențiale, într-adevăr, Victor Ponta a lansat ideea să vină eventual George Maior premier, dacă el ar fi câștigat alegerile. Dar nu cred că ei au devenit din noiembrie până în ianuarie competitori politici. Dar, totuși, domnul Maior vine din PSD. Dacă el se întoarce în politică și dacă are vreun gând de a face carieră politică, eu cred șansele de a face carieră politică, tot în PSD se deschid pentru el, pentru că de acolo vine. Dar trebuie să așteptăm să vedem dacă domnul Maior are un astfel de gând de a face carieră politică”, a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă i se pare exclusă o mutare a PSD cu George Maior, în condițiile în care Victor Ponta vorbea despre o separare a funcțiilor din partid de cele guvernamentale, liderul Uniunii a admis că acest lucru este posibil, cu precizarea că Ponta „nu vorbea de funcția de premier”

„Nu pot să știu ce gândește Victor Ponta în ceea ce privește soarta PSD și funcțiile din PSD, dar este și acest lucru posibil. Dacă ne gândim rațional, nu în toate perioadele și în toate momentele este bine ca funcțiile să se suprapună”, a spus el.

Cât privește rămânerea lui Victor Ponta la Palatul Victoria, Kelemen Hunor susține că, în acest moment, premierul nu are a-și face griji decât din partea PSD.

„Va rămâne cât va avea majoritate parlamentară. Până când va avea susținerea PSD, el va sta la Palatul Victoria, și până în 2016 dacă exista această majoritate. Uitându-mă la aritmetica parlamentară, nu văd de ce ar avea emoții”, a spus Kelemen.

Liderul UDMR nu a dat mari șanse moțiunii de cenzură anunțate de PNL, cel puțin nu în această primăvară, admițând însă că majoritatea parlamentară se poate schimba în cursul acestui an, cel mai probabil în toamnă.

„Nu are majoritate opoziția pentru o moțiune de cenzură astăzi, nu știu ce se va întâmpla în februarie -martie, nu știu ce ce se va întâmpla în septembrie-octombrie, dar în acest moment dacă luăm pixul și hârtia nu putem să adunăm mai multe voturi decât au cei din coaliție, deci nu se poate dărâma guvernul. Moțiunea de cenzură este un instrument extrem de important pentru a schimba guvernul, dar și pentru o dezbatere politică foarte foarte importantă. Poate că în primăvara lui 2015 moțiunea de cenzură va fi doar un instrument pentru o dezbatere mai animată, și nu pentru a dărâma guvernul, fiindcă momentan nu există aceste condiții matematice”, a spus Kelemen.

El a precizat că UDMR nu a avut deocamdată discuții cu PNL pe tema moțiunii de cenzură, adăugând că deocamdată nu există o strategie clară a liberalilor ca să poată fi deschisă o negociere pentru schimbarea majorității.

„Sistemul electoral, legislația electorală este extrem de importantă și acolo ar trebui să ne gândim ce facem până în martie aprilie și după ce avem sistemul electoral votat și publicat în Monitorul Oficial, ne putem gândi la alte variante, la un alt guvern, la revizuirea Constituției, dar atuncea trebuie o înțelegere între toate forțele politice, pentru că altfel nu va ieși. Prioritizările acestor subiecte trebuie discutate, altfel nu merge. Dacă vrei să răstorni guvernul nu mai poți să faci o înțelegere, nu poți să mergi pe o reformă electorală, pe revizuirea Constituției. Până nu văd o strategie foarte clară a opoziției, nu-mi fac griji pentru Victor Ponta”, a mai spus Kelemen.

Ce spune Kelemen Hunor despre mandatul UDMR la consultările de la Cotroceni, dar și despre condamnarea fostului ministru Nagy Zsolt, puteți afla urmărind interviul de mai jos:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Misterul piramidelor din Egipt, aproape de a fi rezolvat. Cum cred cercetătorii că au fost...
×