Kelemen Hunor nu înțelege graba de a fi schimbată Renate Weber: „Este menirea Avocatului Poporului să atace, dacă e cazul”

Kelemen Hunor nu înțelege graba de a fi schimbată Renate Weber: „Este menirea Avocatului Poporului să atace, dacă e cazul”
Liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor (FOTO: Alexandru Dobre/MEDIAFAX Foto)
Publicat: 11/03/2021, 01:35
Actualizat: 11/03/2021, 01:37

Vicepremierul Kelemen Hunor, președinte al UDMR, a declarat miercuri seară, la Digi 24, că nu vede niciun motiv pentru care ar trebui să existe vreo grabă cu schimbarea în acest moment a Avocatului Poporului, Renate Weber.

Când vom vedea raportul, atunci vom da un răspuns cu privire la schimbarea Avocatului Poporului. Eu n-am văzut raportul, nu pot să spun altceva decât că noi nu am votat-o pe doamna Weber când a fost instalată în funcție. Nu văd motivele pentruc are în acest moment trebuie să ne grăbim cu schimbarea lui Renate Weber.

Să vedem ce spune raportul. Dacă raportul spune că a greșit, sigur va fi schimbată prin vot în Parlament. Ce a făcut Avocatul Poporului de un an și jumătate poate fi discutat oricând de mult vrem. Unii au fost mulțumiți, alții n-au fost.

Așa este și cu CCR și cu justiția, dar nu e treaba mea să discut politic dacă Avocatul Poporului a avut dreptate sau nu când a atacat o OUG. A atacat o OUG, a pierdut. A atacat o altă OUG, a câștigat.

Este menirea Avocatului Poporului să atace, dacă e cazul. Nu o să mă lansez nici în atacuri, nici în apărarea ei. Trebuie să așteptăm cu răbdare acest raport”, a declarat vicepremierul Kelemen Hunor, la Digi 24.

Florin Roman îi cere lui Ludovic Orban urgentarea revocării Renatei Weber din funcția de Avocat al poporului: „E simplu ca bună ziua”

Deputatul PNL Florin Roman i-a cerut președintelui partidului, Ludovic Orban, să urgenteze revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, subliniind că el a depus o solicitare în acest sens la Parlament care trebuie doar finalizată.

Este simplu ca bună ziua…se convoacă cele două comisii juridice de către Birourile permanente reunite şi se dă un vot pe cererea de revocare pe care deja am înaintat-o, ca deputat liberal. Se respinge raportul de activitate. Apoi, în aceeaşi zi, preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului convoacă plenul reunit şi se votează raportul de revocare a lui Renate Weber! Simplu ca bună ziua, dar se pare că unii vor să orbecăim prin ceaţă, iar prima ocazie ar fi săptămâna viitoare. Am depus, în scris, solicitarea de a se vota cererea de revocare a Avocatului Poporului, aşa cum v-am şi spus. Să vedem acum…cine este sincer cu adevărat şi cine nu”, a spus Florin Roman, deputatul PNL.

Ludovic Orban, pregătit să schimbe Avocatul Poporului

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat – la mijlocul lunii februarie – că trebuie demarată procedura de desemnare a unui nou Avocat al Poporului.

„Personal, sunt susţinătorul aducerii instituţiei Avocatul Poporului în cadru constituţional şi legal prin desemnarea unui nou Avocat al Poporului. În acest sens, există un raport care a fost depus de Avocatul Poporului, care cred că trebuie respins şi trebuie demarată procedura de revocare şi de desemnare a unui nou Avocat al Poporului. (…) Suntem în faza grupurilor de lucru, care trebuie să prezinte propunerile către conducerea coaliţiei (…), dar în ceea ce priveşte respingerea raportului, mi se pare o chestiune normală şi firească”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL.

ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Marcela Fota, tragedie multiplă: 'A murit şi el
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
Procedura cosmetică comună care a desfigurat-o permanent pe Linda Evangelista. Cum arată acum fostul model
Loredana Groza și Andrei Boncea divorțază după 22 de ani? Ce spune renumitul producător despre...
De unde are Emma Răducanu cicatricea urâtă de pe picior!
Lovitură de TEATRU! Pensiile pot fi MAJORATE. Cine MINTE, de fapt
Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai...
Dieselgate 2.0: Se anunță mari probleme pentru Volkswagen și motorul Diesel
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Țara care elimină complet restricțiile împotriva COVID. „Este timpul să ne întoarcem la o viață...
Marcela Fota, tragedie multiplă: 'A murit şi el
Purtăm genele unui strămoș NECUNOSCUT, dar asta nu e cel mai ȘOCANT. O descoperire contrazice...
NEWS ALERT! Irinel Columbeanu, în stare SEVERĂ la spital! A ajuns cu salvarea, detalii de...
În viitorul apropiat, ne vom încărca toate dispozitivele cu același încărcător
ELEV bătut cu BESTIALITATE, la LICEUL SPORTIV din CONSTANŢA
Kelly din „Familia Bundy” a fost cu Brad Pitt în tinerețe. „Țeapa” pe care i-a...
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost GĂSIT SPÂNZURAT. Primele informații
ESTE TOTAL INTERZIS chiar de astăzi! Noi restricții în România. Cine sunt cei vizați de...
Persoana din umbră care o ajută pe Monica Gabor. Columbeanu va vărsa lacrimi amare: „Tânăr...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...