Kelemen, întrebat despre o eventuală alianță: Înainte de alegeri nu e bine să vinzi pielea ursului din pădure

Kelemen, întrebat despre o eventuală alianță: Înainte de alegeri nu e bine să vinzi pielea ursului din pădure
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că Uniunea nu are, în acest moment, o preferință în legătură cu o eventuală alianță post-electorală, el adăugând, în acest sens, că înainte de alegeri "nu e bine să vinzi pielea ursului din pădure".

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că Uniunea nu are, în acest moment, o preferință în legătură cu o eventuală alianță post-electorală, el adăugând, în acest sens, că înainte de alegeri „nu e bine să vinzi pielea ursului din pădure”.

„Nu pot să vă dau un răspuns. E prematur. Noi am avut o colaborare foarte bună, și trebuie să recunosc acest lucru, cu PDL, cu toate disputele, toate conflictele, facem parte din aceeași familie politică, dar noi nu facem înainte de alegeri alianțe cu nimeni, cum nu am făcut în această perioadă de 23 de ani. Am avut o colaborare bună cu PNL, e adevărat că era Partidul Național Liberal condus de Călin Popescu Tăriceanu”, a răspuns el, întrebat pentru ce alinață ar opta UDMR în viitorul parlament.

Kelemen a mai arătat că UDMR are „această amintire bună și această istorie bună” și cu PSD, cu care a colaborat bine în perioada 2000-2004, când Uniunea nu a fost la guvernare, dar a susținut, din varii motive, un guvern minoritar.

„Din acest punct de vedere, eu cred că cu aproape toate forțele politice, cu partidele românești poți să stabilești niște relații constructive în folosul societății, dar nu avem în acest moment o preferință. Avem o istorie, avem niște experiențe acumulate pe parcursul anilor și vom da răspuns la această întrebare după alegeri. Înainte de alegeri nu e bine să vinzi pielea ursului din pădure”, a subliniat Kelemen Hunor.

Inchide