Lia Olguța Vasilescu: Se impune intrarea PSD la guvernare

Lia Olguța Vasilescu: Se impune intrarea PSD la guvernare
Sursa FOTO: YouTube.com
Publicat: 01/11/2021, 22:40

Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu a declarat luni seara că se impune intrarea PSD cu miniștri în Guvern.

„Nouă trebuia sa ni se dea mandatul (să formăm guvernul) înca din 2020. După doi ani de guvernare de dreapta, a înțeles și populația că dacă mai stăm așa nu reparăm nimic. Încă 3 ani cu guvernare de dreapta și poate să vina orice partid de pe lumea asta, că nu va putea să repare. Cred că se impune o intrare la guvernare a PSD. Noi ne-am și oferit, cu specialiștii noștri”, a spus Olguța Vasilescu, luni, la România TV.

 Nicolae Ciucă și-a depus mandatul și liberalii votează să negocieze formarea unui nou Guvern în care să coopteze USR sau PSD.

Alin Nica, vicepreședinte PNL, a declarat la Antena 3 că liberalii s-au răzgândit și nu mai vor un guvern minoritar, iar acum se încearcă formarea unei majorități în Parlament.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă și-a depus mandatul în fața Biroului Executiv al PNL, din cauza faptului că nu a reușit să strângă o majoritate parlamentară.

Marți va avea loc o ședință a Biroului Permanent Național, unde se va discuta flexibilizarea mandatului.

USR transmite, într-o primă reacție după ce Nicolae Ciucă și-a depus luni seară, în ședința conducerii PNL, mandatul de premier desemnat, că reiterează mesajul că „soluția pentru ieșirea cea mai rapidă din actuala criză politică este refacerea coaliției PNL-USR-UDMR”.

USR a luat act de decizia PNL ca prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă să își depună mandatul de formare a unui guvern minoritar fără șanse de a fi votat de Parlamentul României. USR reiterează că soluția pentru ieșirea cea mai rapidă din actuala criză politică este refacerea coaliției PNL-USR-UDMR”, se arată într-un comunicat difuzat luni seară de conducerea USR.