Lider PSD: Partidul are oameni competenți care oricând pot înlocui un premier. Reacția lui Dragnea

Lider PSD: Partidul are oameni competenți care oricând pot înlocui un premier. Reacția lui Dragnea
Publicat: 07/06/2017, 13:44
Actualizat: 07/06/2017, 17:00

„Decât să avem un guvern care nu aplică programul de guvernare, preferăm să mergem cu un nou guvern. Nu acceptăm niciun fel de derogare de la programul de guvernare și de la ceea ce noi am promis cetățenilor țării. (…) Este pentru prima oară când președintele partidului nu este și premier. Partidul stând în afara guvernului, poate să analizeze cu înțelepciune și să aplice absolut toate corecțiile către guvern, care sunt necesare. (…) Am văzut-o pe doamna vicepreședinte Gabi Firea care reproșa o anume deficiență în comunicare. Considerăm că membrii guvernului nu au comunicat cu dumneavoastă și cu cetățenii”, a declarat președintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău.

Bădălău a explicat că nu există o „grabă” a partidului de a merge în fața șefului statului cu un nou guvern, însă a ținut să sublinieze că în PSD există oameni care pot lua oricând locul premierului sau unui ministru.

„Nu există nicio grabă de a merge la Cotroceni. Există o analiză în curs și nu ne putem exprima pentru o persoană sau alta, ba chiar pentru premier că nu e competent, până când finalizăm analiza. Pe de altă parte, PSD are oameni competenți și o rezervă de cadre foarte bune, care oricând pot înlocui un premier sau un ministru”, a mai spus Bădălău.

Președintele executiv al PSD a fost chestionat cu privire la așteptările pe care formațiunea aflată la putere le are din partea președintelui Klaus Iohannis în ceea ce privește desemnarea unui nou prim-ministru. Bădălău a subliniat că, indiferent de situație, PSD exclude varianta unui premier tehnocrat.

„Exclus. Avem o majoritate solidă, avem un program de guvernare care se desfășoară și pe care românii îl apreciază și consider că dânsul vrea binele României și românilor și, în continuare, va desemna un premier al PSD, pentru aplicarea tuturor măsurilor bune”, a spus Bădălău.

PSD nu exclude, însă, convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru supunerea la vot a unei noi echipe guvernamentale, în cazul în care va fi nevoie, dat fiind faptul că analiza internă a partidului în ceea ce privește activitatea executivului se va finaliza într-o săptămână, odată cu intrarea în vacanță a parlamentului.

„Sunt măsurile constituționale care se pot aplica, sigur. Există și sesiune extraordinară. (…) Nu e nimeni stăpân pe un post și nimeni nu e de neînlocuit în țara asta”, a spus Bădălău.

Bădălău a mai declarat că varianta unei moțiuni de cenzură împotriva propriului guvern ar fi „cel mai urât lucru” și a lăsat să se înțeleagă că nu s-ar ajunge la acest lucru, pentru că premierul Sorin Grindeanu se va conforma deciziei pe care partidul o va lua în urma analizei.

„Nu. Cred că ar fi cel mai urât lucru, dar așa cum îl cunosc eu pe Sorin Grindeanu, sunt convins că e un membru de partid care va respecta decizia partidului. (…) Nu e nicio nenorocire că se schimbă un ministru sau altul, hai să fim serioși. Problema e ca măsurile să meargă în continuare și programul de guvernare pe care noi l-am impus împreună, condus de domnul președinte Liviu Dragnea, să funcționeze. Sunt unele stagnări și mai sunt extrem de multe lucruri de făcut. (…) Premierul conduce guvernul. Premierul e șeful guvernului. Dânsul e responsabil pentru întregul guvern”, a susținut Bădălău.

Liviu Dragnea: „Să înceteze cu aceste scenarii”

Reacția lui Liviu Dragnea nu a întârziat să apară, președintele PSD afirmând ironic, despre Bădălău, că „este un foarte bun scenarist” din moment ce face asemenea afirmații și i-a transmis „să înceteze cu aceste scenarii și discuții”.

„Înseamnă că este un foarte bun scenarist, foarte bine informat. Să înceteze cu aceste scenarii și discuții. Să facem evaluarea care se poate termina foarte bine pentru toată lumea sau foarte bine pentru români. Eu nu iau în calcul demiterea întreg guvern”, a spus Dragnea.

Liderul PSD și-a exprimat speranța că nu se va ajunge la schimbarea lui Grindeanu.

„Pe mine mă interesează să existe o coerență a actului de guvernare”, a ținut să precizeze Dragnea.

Întrebat ce nemulțumiri are la adresa premierului, Liviu Dragnea a răspuns: „Tocmai am spus că îl iubesc foarte mult, de ce mă tot întrebați ce nu-mi convine?”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers