Liderul grupului PSD, după votul pentru Ochi: Deputații au început să aibă rețineri să voteze cererile DNA

Publicat: 29/04/2015, 18:46

Parlamentul a început să respingă solicitările venite din partea procurorilor, ultimul caz fiind cel al deputatului PSD, Ion Ochi. Anterior, voturi similare au fost date pentru fostul ministru Laszlo Borbely – UDMR și senatorul Dan Șova – PSD.

Pesediștii nu își asumă votul, afirmând că de la toate grupurile parlamentare s-a votat împotriva cererii DNA de reținere și arestare preventivă. Liderul de grup, Marian Neacșu, susține că și-a instruit colegii la grup să voteze pentru cererea procurorilor, dar la vot nu s-a întâmplat acest lucru.

„A fost vorba de un coleg de-al nostru, mi-e foarte greu să spun că o parte din colegii mei au votat pentru sau împotrivă, se pare că de data asta este mai corect, în lumina celor prezentate de domnul deputat, că solicitarea este inoportună”, a spus Neacșu după vot.

Potrivit acestuia, un rol important l-a avut discursul lui Ion Ochi în fața colegilor deputați.

„Am urmărit opiniile neexplicite ale colegilor de la toate grupurile și cred că expozeul a ridicat câteva semne de întrebare. Nu a fost un expozeu la fel de emoțional ca în cazul domnului Borbely, dar cred că de data asta argumentele juridice prezentate de domnul Ochi au generat acel nivel de emulație pentru ca unii colegi să nu voteze”, a încercat să explice Neacșu votul colegilor de la PSD, care a ținut să precizeze că el a votat pentru cererea venită de la DNA.

El a precizat că nu se poate arunca anatema pe un singur grup parlamentar.

„A arunca anatema numai pe un grup parlamentar este facil. Opinez că au fost colegi din toate grupurile parlamentare. Colegi din toate grupurile parlamentare au rețineri când este vorba de asatfel de voturi. I-am recomandat să meargă în instanță să-și dovedească vinovăția, nevinovăția. Domnia sa a făcut o astfel de întrebare, demisia este un act unilateral. Eu i-am recomandat să facă ceea ce crede că este mai bine pentru domnia sa. Nu am remarcat că numai colegii mei din PSD au acea reținere. Reținere față de noianul ăsta de proceduri, când au venit numai pentru un parlamentar vreo șapte cereri, e posibil să le fi ajuns lucrul acesta”, a conchis Neașcu în expozeul despre reținerile parlamentarilor față de cererile de reținere venite din partea procurorilor.