Liderul PDL Constanța, Gigi Chiru, trimis în judecată pentru mită electorală

Liderul PDL Constanța, Gigi Chiru, trimis în judecată pentru mită electorală
Publicat: 22/11/2012, 15:54
Actualizat: 05/06/2018, 14:29

Liderul PDL Constanța, Gigi Chiru, a fost trimis în judecată de procurori, fiind acuzat că în luna mai, în timp ce se afla în campanie electorală pentru postul de primar al municipiului Constanța, a transmis prin poștă alegătorilor bonuri valorice medicale, cu scopul de a-i determina să îl voteze.

Gigi Chiru, care este liderul filialei județene Constanța a PDL, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Constanța, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Gigi Chiru este acuzat că prin Fundația Umanitară Christian Gigi Chiru, al cărei președinte era, a tipărit 24.000 de bonuri valorice medicale pe care le-a trimis prin poștă alegătorilor din municipiul Constanța, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie.

Conform sursei citate, alegătorii ar fi trebuit să meargă cu bonurile medicale la sediul „Primăriei Constănțenilor”, înființată de Gigi Chiru la locuința sa. Acolo, datele lor de stare civilă au fost trecute în tabele, după care bonurile au fost ștampilate cu sigla Fundației Umanitare „Christian Gigi Chiru”. Bonul validat era apoi remis din nou titularului său, care apoi se prezenta la una din farmaciile cu care fundația încheiase protocoale de colaborare, iar astfel beneficia de produse medicale în valoare de 25 de lei.

Potrivit anchetatorilor, 11.111 dintre cele 24.000 de bonuri valorice medicale tipărite au fost decontate la farmaciile cu care Fundația Umanitară Christian Gigi Chiru încheiase protocoale de colaborare.

„Cu ocazia audierii sale, învinuitul Chiru Gigi Christian a negat săvârsirea faptei reținute în sarcina sa, afirmând că bonurile valorice au fost tipărite de reprezentanții fundației care îi poartă numele fără acordul său, cu folosirea imaginii sale și a sloganului său electoral”, menționează procurorii constănțeni.

Cristian Gigi Chiru a fost trimis în judecată, alături de Fundația Umanitară Christian Gigi Chiru, ca persoană juridică de drept privat, pentru încălcarea articolului 109, alineatul 1 din Legea 67/2004. Articolul respectiv prevede că „promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum și în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat pentru funcția de primar, consilier sau de președinte al consiliului județean, precum și primirea acestora de către alegători constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”.

Liderul PDL Constanța, Gigi Chiru, a declarat, joi, că este nevinovat și că aceasta este o acțiune a USL.

„Este o centură de siguranță pe care USL consideră că și-o trage în momentul în care încearcă să intimideze contracandidații la nivel local. Nu există vreo lege în România care să interzică ajutoarele acordate pensionarilor și persoanelor aflate în nevoie, motiv pentru care anunț opinia publică că după finalizarea acestui circ, demers care vizează intimidarea mea și a electoratului pe care îl reprezint, voi relua activitatea fundației și programul de acordare de medicamente pentru pensionari și pentru persoanele în vârstă din municipiul Constanța”, a declarat pereședintele PDL Constanța.

Cristian Gigi Chiru candidează pentru un post de senator în colegiul uninominal 4. Din octombrie 2009 și până în 2011, Gigi Chiru a condus Inspectoratul în Construcții Constanța. În anul 2008, el a candidat la Primăria Eforie din partea PDL, dar a pierdut alegerile în fața actualului primar. Între 2008 și 2012 a fost consilier local la Eforie. În toamna lui 2008, Chiru a candidat pentru un post de deputat la alegerile parlamentare în Colegiul 6, dar a pierdut. La alegerile locale din iunie, Gigi Chiru a candidat din partea Alianței pentru Constanța, formată din PDL și PNȚCD, pentru Primăria municipiului Constanța și a pierdut cu 13,49 la sută. În martie 2011, Gigi Chiru a fost ales președinte al organizației județene Constanța a PDL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Doliu imens în PSD. A murit în prag de Înviere. Tragedia a lovit chiar azi
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern