• Publicat:
Politică

Liderul USR, despre limitarea privitoare la viza de flotant : Situația e mai proastă decât în perioada PSD

Liderul USR, despre limitarea privitoare la viza de flotant : Situația e mai proastă decât în perioada PSD
Președintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, despre reglementarea privind termenul de obținere a vizei de flotant, că „situația e mai proastă decât era în perioada PSD", deoarece atunci se putea vota indiferent de când se obținea viza. El a zis că PNL nu și-a respectat unele promisiuni.

„E un pas important, era în pactul politic semnat cu premierul. E bine că s-a întâmplat, nu e bine, însă, că au apărut diverse limitări. Această prevedere cu 90 de zile, bun, s-a coborât la 60 de zile în ceea ce privește momentul când trebuia să ai viză de flotant pentru a vota într-o localitate. Este surprinzător pentru că, practic, situația e mai proastă decât era în perioada PSD. Acolo (în perioada PSD – n.r) se putea foarte clar vota, indiferent când se obținea viza de flotant, cu șapte, opt, zece zile, că oricum nu se obține în noaptea dinainte”, a zis președintele USR, Dan Barna, miercuri, despre limitarea privitoare la viza de flotant.

Barna a mai spus că cetățenii devin preocupați de situația politică în ultima lună înainte de alegerile locale.

„Procedura în sine presupune niște zile, dar faptul că se pune o piedică de 60 de zile, în condițiile în cae se știe că oamenii devin interesați și activi, preocupați să vadă dacă au buletinul în regulă, în luna alegerilor, nimeni nu se uită cu trei luni înainte să vadă dacă expirat flotantul”, a completat el.

Barna a zis că o altă dezamăgire din partea premierului este amednamentul de reducere a semnăturilor necesare pentru primari și candidații la primărie.

„E o limitare artificială, am depus un amendament pentru eliminarea acestei prevederi, a fost respins de preierul Orban. Și tot surprinzător e că un amendament asupra căruia agreaserăm că există acord, acela de reducere a semnăturilor necesare pentru primari și candidații la primărie, a fot admis doar cu junătate de măsură, doar pentru independenți, partea ce prevede candidații partidelor nu se regăsește în asumarea de astăzi. Oricum a fost o dezamăgire”, a mai zis acesta.

Chestionat despre motivele Guvernului de a nu introduce amendamentele USR, el a răspuns că poate „nu s-a apucat, din scăpare, nu s-a citit în ședința de Guvern”, dar „rămâne o promisiune care nu a fost onorată”.

Guvernul și-a asumat, miercuri, răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi. Printre amendamentele acceptate de Executiv se numără reducerea la 60 de zile a condiției cu care cei cu vize de flotant pot vota.

USR a solicitat, inițial, eliminarea prevederii ce limitează termenul până la care se poate obține viza de flotant.

Inchide