Listă liberali care nu au votat la Codul de Procedură Penală

Listă liberali care nu au votat la Codul de Procedură Penală
Publicat: 19/06/2018, 19:45
Actualizat: 25/03/2019, 20:16

Lista liberalilor care nu au votat la Codul de Procedură Penală și care apare în mediul online:

– Anastase Roberta
– Bica Dănuț,
– Boroianu Aurel-Robert
– Buican Cristian
– Calista Mara-Daniela
– Cherecheș Viorica
– Culeafă Mihai
– Gheorghe Tinel
– Gheorghiu Bogdan
– GiugeaNicolae
– Gudu Vasile
– Heiuș Lucian-Ovidiu
– Huțucă Bogdan-Iulian
– Mareș Mara
– Oros Nechita-Adrian
– Palăr Ionel
– Preda Cezar-Florin
– Prișcă Răzvan
– SorinRomanescu Cristinel
– Stroe Ionuț-Marian
– Știrbu Gigel-Sorinel
– Varga Glad-Aurel
– Voicu Mihai-Alexandru

„Am votat, am fost în sala. Am votat împotriva codului de procedură penală. Am făcut o cerere la Direcția tehnică, să vedem ce s-a întâmplat. Sunt mai multe voturi care nu au apărut acolo, poate e o eroare de sistem„, a declarat Cristian Buican, deputat PNL, pentru Mediafax.

Votul lui Buican, la ora 21:56, pe legea privind prevenirea și combaterea violenței în familie a fost înregistrat. Câteva minute mai târziu, însă, la votul pe Codul de Procedură Penală nu mai aparecă deputatul PNL și-ar fi exercitat votul.

„Am fost în sală, am stat și la dezbateri generale și le-am spus colegilor mei că cel mai bine ar fi să plecăm toți din sală, ca să îi lăsăm să îi vadă lumea pe toți, nu să îi girăm noi toate tâmpeniile pe care le-au făcut articol cu articol. Imediat după dezbaterile generale le-am spus că eu nu stau la nenorocirile astea. Am prezența făcută, am votat toate celelalte legi înainte de chestia asta. Mie nu mi se pare o chestiune de comentat faptul că de la PNL oamenii au preferat să iasă din sală în loc să voteze această chestiune. Nu e nicio eroare, eu le-am spus din start că eu nu îi validez pe ei, în forum, și așa trebuia să facem toți, și USR și PMP și PNL. Trebuia să ieșim afară și îi vadă țara pe toți care au votat nenorocirea aia. Am hotărât să ieșim din țară să îi vadă țara numai pe ei. Am spus ce am avut de spus la dezbaterile generale. Mulți au preferat să rămână ca să îi vadă lumea la televizor, cum iau cuvântul. Eu vorbesc în numele meu, pe restul nu știu. Știu că eram vreo 5 care au spus că noi la nenorocirea asta nu stăm,” a explicat Cezar Preda, un alt parlamentar aflat pe lista absenților.

Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală a fost adoptat, luni, de Camera Deputaților cu 175 de voturi „pentru”, 78 voturi „împotrivă” și o abținere.