LIVE UPDATE| Marcel Ciolacu i-a convocat în ședință pe miniștrii implicați în negocierile cu fermierii și transportatorii/ Protestele continuă în țară

Publicat: 15/01/2024, 09:19
Actualizat: 15/01/2024, 17:51
17:28

George Simion, alungat de la protestul din Constanța

La protestul din zona Portului Constanța a ajuns și președintele AUR, George Simion care le-a transmis protestatarilor că dorește să le asculte revendicările pentru a le transmite mai departe la București.

Însă, liderul AUR a fost gonit de unul dintre protestatarii constănțeni: „Vă rog frumos să vă duceți la voi la București…acolo la hoții voștri…ce te uiți la mine așa cu ochii ăia beliți”.

16:07

AUR solicită întrunirea de urgență a Birourilor Permanente din Parlament pentru o sesiune extraordinară în perioada 17-19 ianuarie

Formațiunea condusă de George Simion a depus o solicitare prin care cere convocarea unei sesiuni extraordinare a plenului Camerei Deputaților in intervalul 17-19 ianuarie 2024.

În textul semnat de liderul parlamentarilor AUR, se arată că „solicitarea vine pe fondul protestului transportatorilor și fermierilor și este fundamentată de posibilitatea soluționării, la nivel parlamentar a acestei situații deloc de neglijat, prin dezbaterea în procedură de urgență a proiectelor normative menționate în documentul anexă, document ce se constituie și ca propunere pentru ordinea de zi a acestei sesiuni extraordinare.

„În calitate de președinte al Alianței pentru Unirea Românilor, principala forță de opoziție, solicit întrunirea de urgență a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului pentru o sesiune extraordinară în care să fie puse pe ordinea de zi a celor două camere proiectele de lege cu privire la transportatori și agricultori. Avem cinci proiecte de lege care pot fi puse pe ordinea de zi, iar colegii mei pregătesc hârtia către Biroul Permanent al Camerei Deputaților cu ordinea de zi”, a precizat liderul AUR, George Simion.

Propunerile legislative înaintate de AUR pot fi consultate – AICI.

15:25

Fermierii au intrat cu utilajele în centrul Sibiului / Lista cu cele 27 de revendicări ale fermierilor sibieni

Coloana formată din tractoare și mașini mici ale protestatarilor a ajuns în centrul Sibiului. În acest moment fermierii ocupă cea mai mare parte a străzilor Ștefan cel Mare și Bâlea, liderii protestului aflându-se în zona Spitalului Județean.

De aici ei se îndreaptă către Prefectura Sibiu, pe strada Andrei Șaguna, unde vor înmâna reprezentantului guvernului lista completă a doleanțelor, transmite Turnul Sfatului.

Traficul din Sibiu la ora 15:30 / Sursa: Waze

27 de revendicări au fermierii din Sibiu, potrivit unui documentat cu data de luni, 15 ianuarie. Aceștia cer „restricționarea totală a importului de cereale ucrainene în România”.

„În cazul în care se dorește neapărat acest lucru, importatorii acestor cereale să fie taxați cu 30% din valoarea acestora, sub forma unei taxe de import”, se precizează în documentul de mai jos.

De asemenea, fermierii sibieni cer plata subvențiilor de la APIA pentru 2023 „în regim de urgență, chiar și pentru fermierii care sunt încă la control”. (punctul nr. 4).

Revendicările fermierilor din Sibiu – 15 ianuarie / Sursa: Turnul Sfatului

Prefectul Mircea Crețu a dat publicității o informare potrivit căreia singurul răspuns la revendicările fermierilor și transportatorilor sibieni este că acestea vor fi înaintate „în cel mai scurt timp Guvernului”.

14:04

Protestele continuă în mai multe locuri din țară: Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Suceava

Fermierii și transportatorii continuă protestele în a șasea zi consecutivă în care își strigă nemulțumirile. Traficul este îngreunat pe centurile mai multor orașe precum Craiova, Sibiu, Alba Iulia, Timișoara, Iași, Suceava și Târgul Mureș. Probleme s-au înregistrat și în Vama Nădlac.

Protestele continuă și în zona Afumați de lângă Capitală, acolo unde utilajele agricole și TIR-urile dau ture cu viteză de 5 km prin localitate.

La Sibiu protestatarii s-au plâns de subvenția la motorină, dar și de prețurile la RCA.

12:18

Marcel Ciolacu: „Avem disponibilitate totală la dialog, am cerut urgentarea elaborării actelor normative care să rezolve problemele semnalate de fermieri și transportatori”

Palatul Victoria precizează că scopul discuțiilor dintre premier și miniștrii implicați în negocierile cu fermierii și transportatorilor este urgentarea elaborării de acte normative care să transpună în practică soluțiile convenite de cele două părți prin procesele-verbale încheiate.

Membrii Executivului au prezentat modul în care prioritizează aceste proiecte legislative, astfel încât în următoarele ședințe de Guvern să fie adoptate primele hotărâri de guvern și ordine de ministru cuprinzând măsurile concrete agreate în sprijinul fermierilor și al transportatorilor.

De asemenea, s-a discutat despre situația verificării în teren a problemelor semnalate de cei care protestează. Astfel, din primele date primite s-a reconfirmat faptul că, din octombrie 2023 până în prezent, nu au intrat cereale ucrainene pe piața internă din România, fiind vorba doar despre tranzit către Portul Constanța, de unde mărfurile au plecat la export. De asemenea, de la începutul anului, pe lista de mărfuri care fac obiectul acordului cu Ucraina privind importul pe bază de licență au fost adăugate făina și zahărul.

Negociem în continuare cu bună-credință cu protestatarii. Avem o totală disponibilitate la dialog, totul până la măsurile privind reducerea evaziunii fiscale. Aceasta este linia roșie peste care nu putem trece, le-a transmis premierul miniștrilor prezenți.

Prim-ministrul le-a cerut reprezentanților Guvernului să continue discuțiile cu fermierii și transportatorii, implicând în dialog și asociațiile mari, reprezentative pentru cele două domenii.

De asemenea, Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) a comunicat Guvernului disponibilitatea de a se întâlni din nou, în cursul zilei de azi, cu protestatarii, după ce aceștia nu au mai reușit să ajungă la întâlnirea de ieri. ASF le-a transmis acestora un set de propuneri concrete menite să amelioreze efortul financiar pentru achiziția RCA.

Premierul și întreaga echipă de miniștri sunt dispuși să continue dialogul civilizat și rațional, care să contribuie la soluționarea problemelor legitime reclamate, transmite Guvernul României.

11:43

MAI: 24 de dosare penale deschise pentru instigare la comiterea de infracțiuni / „Haideți să luăm mașina de poliție pe sus și să mergem la Guvern”

Într-o conferință de presă a structurilor din subordinea Ministerului Afacerilor de Interne, se precizează că au fost deschise 24 de dosare penale pentru instigare la comiterea unor diverse infracțiuni.

Șeful Poliției Române precizează că la protestul de zilele acestea din Chiajna s-a descoperit că o persoană deținea asupra lui o „armă albă”.

„Au fost postate mesaje care incită la violență…Pot transmit în apropierea punctului de protest din Chiajna a fost identificată o persoană care deținea o armă albă. Este interesant de ce o persoană participă cu arma albă la o activitate de protest. Este clar ea manifestă rea-credință vădită în exercitarea unui drept fundamental acela de a protesta”, precizează Benone Matei.

Referitor la mesajele care incită la violență, Inspectorul general al Poliției Române a dat și câteva exemple, precizând că ele au fost distribuite pe anumite grupuri de WhatsApp ale protestatarilor.

„O dau câteva exemple transmise pe acele grupuri, respectiv: Haideți luăm mașina de poliție pe sus și mergem la Guvern altfel nu se mai poate, nu putem facem treabă….haideți luăm topoarele și mergem pe jos la Guvern sau mesaje de genul bătaia este ruptă din rai, haideți punem mâna pe lopeți și pe topoare și ne facem dreptate”, precizează Benone Matei, șeful Poliției Române.

Citește mai multe – AICI.

11:35

Ministerul Transporturilor și-a încheiat discuțiile cu protestatarii

La întâlnirea premierului cu miniștrii implicați în negocierile cu protestatarii s-au prezentat toate soluțiile și toate măsurile care ar putea fi luate în perioada următoare.

Ministerul Transporturilor precizează că și-a încheiat discuțiile cu protestatarii pentru că s-au găsit soluții pentru revendicări.

MT a fost de acord cu realizarea de culoare separate pentru tiruri care transporta din interior și din afara UE (cereale).

Totodată, MT a acceptat mecanismul prin care RCA să fie prelungit dacă un transportator stă mai mult decât era prevăzut la graniță, însă MT nu a acceptat ca rovinieta sa fie cumpărată la 24 de ore după ce un transportator a fost prins fără a o deține.

10:51

Florin Barbu, după discuțiile cu premierul României: „Toate revendicările solicitate la Ministerul Agriculturii au fost prinse în buget”

După ședința cu premierul Marcel Ciolacu, ministrul Agriculturii a făcut apel la fermieri „să meargă acasă”, deoarece solicitările adresate în urma întâlnirilor cu protestatarii au fost recepționate și incluse în bugetul MADR, susține Florin Barbu.

„Îi rog pe toți fermierii meargă acasă pentru toate revendicările care au fost solicitate Guvernului României și Ministerul Agriculturii, banii au fost și sunt prinși în bugetul Ministerului Agriculturii pentru că Ministerul Agriculturii este pentru prima oară în ultimii 30 de ani când are 2% din PIB-ul României”, a declarat Barbu.

Întrebat despre ședința de la Guvern, ministrul Agriculturii a precizat că este în permanență legătură cu primul-ministru.

„Noi avem tot timpul discuții cu premierul”, a adăugat ministrul.

09:29

Taximetriștii din Craiova se solidarizează cu protestul fermierilor și transportatorilor

Taximetriștii din Craiova au ieșit cu mașinile în stradă într-o adunare „spontană”, spun aceștia. Ei se plâng de scumpirea polițelor RCA, dar și de taxele mărite pentru această industrie.

„Avem unele probleme comune, aceasta fiind polița RCA foarte mare. Avem de asemenea comun cu dânșii taxele foarte mari, care din șase în șase luni sau din lună în lună apar unele noi, se măresc cele dinainte, totul este făcut pentru a stoarce cât mai mulți bani de la noi”, a spus unul dintre taximetriști.

Un alt protestatar a arătat cu degetul către companiile de ride-sharing.

„Nu mi se pare normal ca cei de la Bolt care plătesc impozite sau plătesc taxele prin nu știu ce țară de prin lume și noi care plătim și suntem controlați la sânge pe fiecare lună fim atât de înjosiți cum e proverbul ăla dați cu biciul în boul care trage”, a adăugat un alt protestatar din Craiova.

Premierul Marcel Ciolacu caută soluții împreună cu miniștrii-cheie implicați în negocierile cu fermierii și transportatorii la Palatul Victoria. Vorbim despre vicepremierul și ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, ministrul Transportorilor, Sorin Grindeanu, dar și reprezentanți ai ministerului de Finanțe. La discuții participă și liderul PNL, Nicolae Ciucă. În schimb, fermierii și transportatorii se află pentru a șasea zi consecutiv în stradă.

Marcel Ciolacu i-a convocat pe miniștrii-cheie implicați în negocierile cu transportatorii și fermierii pentru a îi prezenta situația revendicărilor centralizate ale protestatarilor. Ieri, reprezentanți ai fermierilor și transportatorilor au avut întâlniri cu ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, întâlnire reprogramată la cererea protestatarilor.

După negocierile de la MF, Boloș a atras atenția cu privire la faptul că „pretențiile fermierilor pot păgubi România de 13 miliarde de euro. Cererile agricultorilor vor ajunge pe masa Comisiei Europene”.

Aşa cum am precizat şi protestatarilor (…) orice jalon şi orice măsură care ţine de angajamentele cu Comisia Europeană, chiar dacă, să zicem, mâine Guvernul României s-ar angaja şi ar lua-o, ar însemna o întoarcere împotriva dumnealor. Pentru că suntem în situaţia în care Comisia Europeană are toate argumentele necesare pentru suspendarea fondurilor şi măsurile care ţin de fondurile europene, a declarat duminică, Marcel Boloş.

Delegația care a participat la consultările de la MF, în frunte cu Dănuț Andruș, a anunțat duminică seară că nu s-a ajuns la un numitor comun cu ministrul și că protestele fermierilor și transportatorilor vor continua.

Consultări la Ministerul Agriculturii

Luni, fermierii și transportatorii urmează, începând cu ora 11:00, mai multe negocieri la sediul MADR, după cum urmează: de la ora 11:00 sunt așteptați fermierii din sectorul ovine și caprine, de la ora 13:00 vor intra cei din sectorul vegetal, iar de la 15:00 sunt programați reprezentanții AMRCR (Asociația Marilor Rețele Comerciale din România).

De asemenea, marți, 16 ianuarie, de la ora 11:00 sunt programați fermierii din sectorul zootehnic – vaca de lapte și cea de carne, de la 14:00 vor intra la discuții cei care reprezintă sectorul de porc și pasăre, iar de la ora 16:00 sunt așteptați procesatorii din industria alimentară.

Consultările sunt menite să stabilească dacă se va prelungi plafonarea adaosului comercial la unele alimente de bază. (detalii AICI)

Circulație îngreunată pe mai multe drumuri din țară

În același timp fermierii și transportatorii protestează în mai multe locuri din țară, inclusiv în localitatea Afumați de la marginea Capitalei, acolo unde protestatarii sunt blocați de forțele de ordine să intre în oraș, având în vedere lipsa autorizației de protest.

Astfel, Centru Infotrafic al Poliției Române anunță că pe DN 2, în localitatea Afumați, județul Ilfov, circulația este restricționată pe prima bandă pe ambele sensuri, fiind ocupată de autocamioane, în contextul protestului transportatorilor.

Se estimează ca aceste proteste să continue și pe parcursul zilei, existând posibilitatea ca traficul să fie îngreunat în anumite zone din țară, în special pe șosele de centură ale marilor orașe sau la intrările în acestea.

De asemenea, se recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la restricțiile de trafic, să evite zonele cu manifestații, alegând rute alternative, și să respecte indicațiile polițiștilor care desfășoară activități în teren de fluidizare a circulației!

Revendicările fermierilor

1. 𝗔𝗰𝗼𝗿𝗱𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝘂𝗯𝘃𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗔𝗣𝗜𝗔 aferente anului 2023 până la finalul lunii februarie 2024.
2. 𝗖𝗼𝗺𝗽𝗲𝗻𝘀𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗶𝗲𝗿𝗱𝗲𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗳𝗲𝗿𝗺𝗶𝗲𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 afectați de perturbarea majoră a pieței cerealelor, cauzată de importul cerealelor ieftine din Ucraina, care nu respectă standardele UE și pot pune în pericol siguranța alimentară.
3. 𝗢𝗳𝗲𝗿𝗶𝗿𝗲𝗮 𝘂𝗻𝗼𝗿 𝘀𝘂𝗯𝘃𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗶 𝗮𝗳𝗲𝗿𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗽𝗶𝗲𝗿𝗱𝗲𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 cauzate de volatilitatea prețurilor de comercializare a cerealelor și oleaginoaselor în anul agricol 2023.
4. 𝗢𝗳𝗲𝗿𝗶𝗿𝗲𝗮 𝘂𝗻𝗼𝗿 𝗹𝗶𝗻𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗰𝗿𝗲𝗱𝗶𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗮𝘃𝗮𝗻𝘁𝗮𝗷𝗼𝗮𝘀𝗲 antreprenorilor din agricultură cu garanții guvernamentale, până cel târziu la finalul lunii ianuarie.
5. 𝗖𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗔𝗚𝗥𝗢 𝗜𝗠𝗠 𝗜𝗡𝗩𝗘𝗦𝗧 𝘀̦𝗶 𝗥𝗨𝗥𝗔𝗟 𝗜𝗡𝗩𝗘𝗦𝗧 prin creșterea plafoanelor de garantare și a plafonului de ajutor de stat anual aferent fiecărui agent economic din sectorul agricol, în cadrul creditării cu garanție FGCR.
6. 𝗣𝗹𝗮𝘁𝗮 𝗰𝗵𝗲𝗹𝘁𝘂𝗶𝗲𝗹𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗰𝗼𝗺𝗽𝗲𝗻𝘀𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗮𝗿𝘁̦𝗶𝗮𝗹𝗮̆ 𝗮 𝗰𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲𝗶 utilizate pentru irigarea suprafețelor agricole în baza contractelor multianuale/sezoniere pentru întreg anul 2023.
7. 𝗘𝗰𝗵𝗶𝘃𝗮𝗹𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗮𝘁𝗲𝗴𝗼𝗿𝗶𝗲𝗶 𝗕 𝗰𝘂 𝗧𝗥 și a categoriei B1 cu TR1.
8. 𝗔𝗱𝗼𝗽𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘂𝗻𝗼𝗿 𝗱𝗲𝗰𝗶𝘇𝗶𝗶, la nivel național (caz de forță majoră) și european 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗱𝗲𝗿𝗼𝗴𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗮𝗽𝗹𝗶𝗰𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗚𝗔𝗘𝗖 𝟳 𝘀̦𝗶 𝟴 pentru anul curent.
9. 𝗦𝗽𝗿𝗶𝗷𝗶𝗻𝗶𝗿𝗲𝗮 𝗳𝗲𝗿𝗺𝗶𝗲𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗮𝗳𝗲𝗰𝘁𝗮𝘁̦𝗶 𝗱𝗲 𝘀𝗲𝗰𝗲𝘁𝗮̆ pentru pierderile suferite aferente producției și valorificării cerealelor și oleaginoaselor pentru culturile de toamnă 2022.
10. 𝗔𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘂𝗻𝗲𝗶 𝗰𝗼𝗺𝗽𝗲𝘁𝗶𝘁̦𝗶𝗶 𝗰𝗼𝗿𝗲𝗰𝘁𝗲 𝗽𝗲 𝗽𝗶𝗮𝘁̦𝗮 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗮̆ 𝗲𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗮𝗻𝗮̆ (inclusiv statele aflate într-un proces de aderare la UE).
11. 𝗦𝘁𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝗿𝗲𝗮 𝘂𝗻𝗲𝗶 𝘀𝗰𝗵𝗲𝗺𝗲 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗰𝗿𝗼𝗰𝗿𝗲𝗱𝗶𝘁𝗮𝗿𝗲.
12. 𝗣𝗿𝗼𝘁𝗲𝗷𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗶𝗲𝘁̦𝗲𝗶 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗲 prin efectuarea de controale sistematice pentru verificarea regimului vamal și respectarea cerințelor UE.
13. 𝗥𝗲𝘃𝗶𝘇𝘂𝗶𝗿𝗲𝗮 𝗹𝗲𝗴𝗶𝘀𝗹𝗮𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝗳𝗶𝘀𝗰𝗮𝗹𝗲 în ceea ce privește taxarea companiilor cu cifra de afaceri de peste 50 mil. EURO, precum și a instituțiilor bancare.
14. 𝗔𝘀𝘂𝗺𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝗰𝗮̆𝘁𝗿𝗲 𝗚𝘂𝘃𝗲𝗿𝗻𝘂𝗹 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗲𝗶 𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁𝗲𝗴𝗶𝗰 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗲𝘅𝘁𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗮𝗽𝗮𝗰𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝗶 𝘀̦𝗶 𝗮𝗱𝗮𝗽𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗰𝗲𝘀𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗹𝗼𝗴𝗶𝘀𝘁𝗶𝗰𝗲 𝗮𝗳𝗲𝗿𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗣𝗼𝗿𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗖𝗼𝗻𝘀𝘁𝗮𝗻𝘁̦𝗮.

Știre în curs de actualizare

CITIȚI ȘI:

UPDATE | Protestul transportatorilor și fermierilor, ziua 5. Taximetriștii se asociază revoltei/Grindeanu: „Sunt lucruri pe care le putem face”

LIVE-UPDATE | VIDEO Vama Calafat, blocată. Consultări între reprezentanţii ministerelor, transportatori şi fermieri/Ce decizii s-au luat

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Câți dintre părinții români care muncesc în alte țări vin acasă de Paște?