Liviu Dragnea, despre Dosarul DGASPC Teleorman: O să discut cu avocații mei, completul ÎCCJ este NELEGAL! Președintele PSD laudă prestația premierului la Bruxelles

Publicat: 27/09/2018, 16:07
Actualizat: 28/03/2019, 15:02

„O să studiez cu avocații mei ce demersuri putem face. Este nelegal, pentru că legea care modifica 304 spune cu totul altceva. Noi considerăm că este nelegal. O să vorbesc cu avocații astăzi și mâine (joi și vineri – n.r.) să vedem ce putem face”, a declarat Liviu Dragnea, vizavi de dosarul său.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a stabilit pentru 8 octombrie data de desfășurare a primului termen al apelului în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Liviu Dragnea nu a fost surprins că DNA a solicitat redeschiderea dosarului Tel Drum. În această cauză, judecătorii vor lua o decizie pe 1 octombrie

„Asta e vreo surpriză? Eu zic să mai caute prin arhivă. Or mai fi dosare de care nici ei nu mai țin minte, să le redeschidă. Nu tot ei mi-au dat neîncepere (a urmăririi penale – n.r.)? Eu nici nu știam că sunt anchetat atunci. Am primit doar neînceperea, după cinci ani de anchetă”, a precizat liderul PSD.

Acțiuni de informare pentru referendum

Social democrații vor organiza acțiuni de informare cu privire la referendumul ce vizează redefinirea familiei, deoarece întrebarea de pe buletinele de vot este destul de neclară.

„Întrebarea care e pusă pe buletinul de vot este destul de neclară și trebuie să îi ajutăm pe oameni să voteze în cunoștință de cauză”, a declarat Liviu Dragnea, care se ferește să confirme că PSD s-ar implica în campania electorală.

„Doamna premier a spus ce am discutat în Biroul Național: că PSD va face acțiuni de informare, ceea ce e corect”, a explicat liderul PSD.

Viorica Dăncilă declarase miercuri, în timpul reuniunii socialiștilor europeni de la Bruxelles, că este obligația tuturor să facă acțiuni în care să arate ce înseamnă referendumul pentru familie, dar că PSD nu va face campanie.

Discuții pe legea offshore

Dragnea a declarat că joi și vineri va purta discuții cu președintele Comisiei de industrii, Iulian Iancu, dar și cu Eugen Teodorovici și cu reprezentanții ANMR, pentru a simula varianta finală a Legii Offshore.

„Nu pierdeam nimic dacă mai amânam cu o săptămână. Astăzi și mâine o să avem din nou întâlniri cu domnul Iancu și cu alți colegi din Parlament, și cu domnul Teodorovici. O să îl rugăm și pe domnul de la ANR (Autoritatea Navală Română-n.r) să vină la discuții, și pe domnul de la ANRM (Agenția Națională pentru Resurse Minerale-n.r), ca să facem toate calculele, în așa fel încât să știm exact cât câștigă statul român, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al resurselor. Încercăm să facem simulări”, a afirmat președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, în Parlament.

Acesta susține că proiectul de lege care stabilește unele măsuri privind resursele din Marea Neagră este important, care „naște păreri exagerate”.

„Așa cum am spus și prin mesaj, este o lege foarte importantă, care naște foarte multe dezbateri, tot felul de atitudini, după părerea mea, unele exagerate și foarte pătimașe, dar bănuiesc că sunt atitudini generate de gânduri bune, de bună credință”, a adăugat Dragnea.

Președintele Comisiei de industrii din Camera Deputaților, Iulian Iancu (PSD), a anunțat în timpul dezbaterilor pe proiectul legii Offshore că a hotărât, în urma discuției purtate cu Liviu Dragnea, amânarea adoptării pentru săptămâna viitoare, aceasta fiind „o săptămână de studiu”.

„Vreau să vă informez că am vorbit puțin mai înainte cu domnul președinte al Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, și pentru că avantajul României obținut în cursul lunii iulie, în urma formei finale aprobate de Camera Deputaților pe legea Offshore, trebuie menținut, legea nu va fi supusă analizei comisiilor reunite astăzi (marți – n.r.), urmând să cântărim foarte bine toate implicațiile și influențele asupra bugetului de stat și avantajele pe care trebuie să le conserve statul român. Ca atare, astăzi vom colecta amendamentele care au început să vină de la o parte din parlamentari și vom avea la dispoziție o săptămână pentru o analiză foarte atentă, cu un singur obiectiv: menținerea avantajului dobândit deja de către România”, a afirmat președintele Comisiei pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților, Iulian Iancu.

Senatul a adoptat, luni, 24 septembrie, Legea offshore, care stabilește modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră, proiectul fiind adoptat cu noi amendamente. Inițiativa legislată a fost adoptată în urmă cerererii de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis.

Raportul comun al Comisiei economice și pentru energie ale Senatului adoptat ulterior în plenul forului superior al Parlamentului, introduce noi modificări ale Legii offshore. Unul dintre amendamente prevede că pe durata acordurilor petroliere sunt înghețate taxele și redevențele companiilor, neputând fi mărite, astfel că modificarea aduse stabilitate companiilor petroliere, primind garanția că taxele și impozitele nu vor fi mărite. O altă modificare se referă la triplarea deducerilor pe investiții a companiilor.

Printre modificările adoptate se numără și amendamentul privind titularii de acorduri petroliere.

Primul articol adoptat este articolul 15 alineat (2): „Lucrările de subtraversare cu conducte, instalații electrice, de telecomunicații și celelalte utilități aferente acestora, executate într-o izobată de 2 m și 300 m de la linia de coastă în direcția uscatului, se realizează prin foraj orizontal, dirijat și/sau, după caz, prin tunel în care este pozată conducta, fără a aduce atingere accesului liber pe plajă, siguranței, protecției turiștilor și modului de utilizare a plajelor Mării Negre în scop turistic, în condițiile legii.” Propunerea a fost făcută de Ministerul Turismului.

De asemenea, senatorii din cele două comisii au adoptat art 18 (1): „Titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore aflate în curs de executare la data intrării în vigoare a prezentei legi li se aplică, pe toată perioada derulării acestora, inclusiv pe durata oricăror prelungiri subsecvente nivelul de redevență, cotele procentuale de redevență petrolieră, pragurile de producție brută aferente acestor cote și regimul fiscal specific aplicabil activităților de explorare, dezvoltare, exploatare și abandonare desfășurate în baza acordurilor existente la data intrării în vigoare a prezentei legi.” Amendamentul înaintat de Șerban Nicolae și Marin Gheorghe, senatori PSD, a fost adoptat cu 13 voturi pentru și patru împotrivă.

Articolul 18 alineatul (2) a fost adoptat în următoarea variantă: „ANMR și titularii de acorduri petroliere pot încheia acte adiționale la acordurile petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore aflate în curs de executare la data intrării în vigoare a prezentei legi pentru a reflecta la nivelul contractual prevederile art. 18, 19, 20 (indice 1) diin prezenta lege.” Amendamentul propus de Marin Gheorghe și Șerban Nicolae PSD, a fost admis cu 11 voturi pentru și patru abțineri.

Dăncilă, prestație „foarte bună” la Bruxelles

Președintele PSD, Liviu Dragnea a apreciat că Viorica Dăncilă a avut „o prestație foarte bună la Bruxelles”, iar oficialii cu care s-a întâlnit premierul au înțeles până la urmă că în România, „adevărul este altul decât cel care e prins în toate materialele mincinoase” trimise PE.

„Doamna prim-ministru a avut o prestație foarte bună la Bruxelles. Din fericire, eu am putut să știu ce s-a întâmplat acolo, inclusiv la întâlnirea din grupul social-democrat. A avut discuții foarte serioase cu toți cu care s-a văzut și eu cred că majoritatea celor cu care s-a întâlnit au înțeles, totuși, că în România adevărul este altul decât cel care e prins în toate materialele mincinoase și manipulatoare din ultima perioadă, care au fost transmise în permanență în Parlamentul European”, a declarat Dragnea.

Europarlamentarul Cătălin Ivan scria, miercuri, pe Facebook, că premierul Viorica Dăncilă a spus în dezbaterea din grupul socialist din PE că la protestele din 10 august „jandarmerița a fost bătută cu bestialitate de protestanți„. El a adăugat că speră ca traducătorii să fi înțeles că premierul a vrut să spună „protestatari”.

Viorica Dăncilă a participat, miercuri la Bruxelles, la reuniunea grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, premierul discutând cu aceștia despre protestele din 10 august și reforma în domeniul justiției în România, informează Guvernul.

Manfred Weber, liderului grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), s-a declarat „foarte îngrijorat” de situația din România, observând că Guvernul înregistrează regrese în combaterea corupției și cerându-i premierului Viorica Dăncilă să ofere explicații în Parlamentul European.

Toader, pe un loc al PSD

„Să nu fi făcut vreo confuzie doamna Firea (n.r.: cea care afirma că Tudorel Toader ar fi vizat de remaniere) cu listele, că tot umblau cu liste. Nu e făcută de nimeni, am vorbit și cu domnul Tăriceanu ieri. Ministrul Justiției, domnul Toader, este pe un loc al PSD, negocierea a fost foarte clară: sunt patru ministere asumate de ALDE -Energie, Mediu, Relația cu Parlamentul și Externe. Celelalte sunt asumate de PSD. E foarte bine că ne exprimăm aprecierea față de un ministru sau altul, dar decizia e la Comitetul Executiv al PSD”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă, personal, este mulțumit de Tudore Toader, liderul PSD a replicat: „Eu îmi spun părarea în CEx. Las pe alții să vorbească la tv”.

Chestionat cu privire la relația pe care o are cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, Dragnea a spus că aceasta este foarte bună în continuare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA