Liviu Dragnea, un nou dosar la DNA. Șeful PSD, suspect în dosarul fostei soții

Liviu Dragnea, un nou dosar la DNA. Șeful PSD, suspect în dosarul fostei soții

„Este vorba despre același dosar în care a fost chemată soția mea. Sunt suspectat că două angajate de la Direcția de Protecție a Copilului care nu ar fi venit la serviciu și aș fi îngăduit acest lucru și am calitatea de suspect. Am luat act. Nu cred că situația aduce un prejudiciu de imagine partidului, vom vedea la alegeri”, a declarat Liviu Dragnea, la ieșirea din sediul Direcției Naționale Anticorupție. Acesta a mai precizat că fosta sa soție, Bombonica Prodana, nu a făcut nicio angajare și „nici nu a intervenit la conducere”, precizând totuși că le cunoaște pe cele două femei.

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, pe atunci președinte al Consiliului Județean Teleorman și liderul organizației PSD Teleorman, ar fi determinat-o, în mod intenționat, pe Floarea Alesu, directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman de la acea dată, să își încalce atribuțiile de serviciu. Aceasta ar fi fost determinată să mențină în funcție și, implicit, să plătească salariul corespunzător pentru două angajate ale instituției, în vreme ce femeile și-ar fi desfășurat activitatea la sediul PSD Teleorman. Astfel, cele două ar fi obținut în mod ilegal avantaje importante, adică salariu în valoare totală de 91.362 lei și vechime pe cartea de muncă.

Fosta soție a lui Liviu Dragnea este urmărită penal pentru abuz în serviciu, faptă pe care ar fi comis-o în perioada în care ocupa funcția de șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

Alături de Bombonica Prodana mai sunt cercetați Floarea Alesu, la data faptelor director general al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman și Jenica Dumitru, șef Serviciu Resurse Umane, Juridic și Contencios. Procurorii îi acuză pe cei doi de abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

În același dosar au mai fost puși sub urmărire penală Claudiu Balaban și Remus Boboc, amândoi șefi de servicii, la data comiterii faptelor, în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

„În perioada iulie 2006 – 2013, inculpatele Alesu Floarea și Dumitru Jenica, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, au dispus în mod ilegal menținerea în funcții și implicit plata drepturilor salariale pentru un număr de patru angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman”, în condițiile în care aceștia nu au prestat vreo activitate și nu s-au prezentat la serviciu, precizează DNA într-un comunicat de presă.

Cei patru angajați ar fi încasat sume necuvenite în cuantum total de peste 150.000 lei, prejudiciind astfel bugetul de stat și bugetul local, mai transmit procurorii anticorupție.

Pentru ca salariile celor patru persoane să fie justificate, Floarea Alesu și Jenica Dumitru Jenica i-ar fi determinat pe doi dintre subordonații lor să falsifice documente.

„În perioadele 3 martie – 1 august 2008 și 3 iulie 2009 – 1 august 2010, suspecta Prodana Bombonica, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și în calitate de șef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu știință atribuțiilor de serviciu, deși a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcția de referent la instituțiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu și nu au respectat prevederile contractului individual de muncă și fișa postului, nu a întreprins niciun demers de sancționare a persoanelor respective”, se arată în comunicatul DNA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?