• Publicat:
Politică

Lovitură pentru Dragnea. Fostul lider PSD pierde procesul cu Inspecția Judiciară: Lăncrănjan nu va fi cercetată disciplinar

Lovitură pentru Dragnea. Fostul lider PSD pierde procesul cu Inspecția Judiciară: Lăncrănjan nu va fi cercetată disciplinar
Magistrații Curții de Apel București au respins cererea lui Liviu Dragnea în care solicita ca Inspecția Judiciară să o cerceteze disciplinar pe Alexandra Lăncrănjan, procuroarea din DNA care instrumentează dosarul Tel Drum.

„Respinge contestația ca inadmisibilă. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în minuta Curții de Apel București.

Fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, care execută în prezent o pedeapsă de 3 ani și 6 luni la Penitenciarul Rahova, a dat în judecată Inspecția Judiciară la Curtea de Apel București.

Liviu Dragnea a cerut magistraților anularea unei rezoluții a Inspecției Judiciare. Este vorba despre o rezoluție a Inspecției Judiciare prin care a fost clasată o plângere depusă de fostul președinte PSD ce vizează activitatea procurorului DNA Alexandra Lăncrănjan.

Inspectorii judiciari care au analizat plângerea lui Liviu Dragnea au ajuns la concluzia că nu există indicii privind săvârșirea unei abateri disciplinare, prin urmare a fost dată soluția de clasare contestată acum de fostul lider PSD.

Fostul președinte al Partidului Social Democrat execută în prezent, la Penitenciarul Rahova, o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisă în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Actualmente, fostul președinte PSD este cercetat de DNA în dosarul „Tel Drum”, fiind acuzat de constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care Liviu Dragnea era președinte al Consiliului Județean Teleorman.

×
Inchide